ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ Κριτική του Sweet William του οίκου  Ineke

Κριτική του Sweet William του οίκου Ineke

08/31/12 03:24:02 (2 σχόλια)

από: Elena Knezhevich

Αγαπώ πολύ το άγριο γαρύφαλλο στο δάσος αλλά και μες στο άρωμα. Ήμουν παιδί και με έλκυε το όμορφο αστεροειδές σχήμα του και το φωτεινό χρώμμα του . Δεν το έβρισκες παντού, αλλά ήταν τόσο ελκυστικό στα μάτια  και έτσι και το έβλεπες ,θα του έριχνες μια τουλάχιστον ματιά  ευγνωμοσύνης .Μες στα αρώματα επίσης ήταν καθοριστικός οδηγός μου από πολύ μικρή ηλικία—σαν το  Red Moscow of Krasnaya Moskva. Ήμουν πολύ περίεργη για το άρωμα που έχει στην βάση  γαρύφαλλο ,το  Sweet William,  όταν έλαβα ένα δείγμα του από την Ineke Ruhland. 

Έχοντας μεγαλώσει κάτω από  την ζεστή κτητική φροντίδα της Κόκκινης Μόσχας  και των πολύπλευρων αρωματικών καθρεπτών , μεγάλωσα θεωρώντας ότι το γαρύφαλλο είναι ένα ζεστό πικάντικο λουλούδι με χαρίσματα, ένα λουλούδι φανταχτερό. Ισως ο σημαντικός ρόλος του σε όλα τα επίσημα συνέδρια της πρώην ΕΣΣΔ συνηγόρησε σ' αυτό.Άλλά έχοντας στο νου την ρομαντική, ελαφριά , ελαφρά βινταζ φυσιογνωμία των καταστημάτων Αntropologie , περίμενα —και είχα δίκιο—  σε ένα ρομαντικό γαρύφαλλο που δεν είχα την  ευκαιρία να μυρίσω πριν.Όπως ανακοινώθηκε στο δελτίο  τύπου (και νομίζω ότι αυτή η σειρά είναι το σημαντικότερο μέρος της,γιατί σου δίνει την σωστή κατεύθυνση στις προσδοκίες και στην διάθεσή σας), " αυτό έλαβε πρόσφατα μερικές δικαιολογημένες επευφημίες όταν η Κέητ Μίντλετον το συμπεριέλαβε στο νυφικό μπουκέτο της ,πιθανώς και για το όνομα αλλά και το ωραίο άρωμά του."  Αυτό είναι —ένα ρομανικό λουλούδι , μια αφοσοίωση μιας νεαρής γυναίκας στον έρωτα. Το Sweet William (Γλυκός Ουίλιαμ) είναι ένα τρυφερό μπουκέτο αγριολούλουδων. Τα μπαχαρικά ,που όφειλαν να υπαρχουν σε ένα άρωμα γαρύφαλλου, χύθηκαν σε μια φίνα πούδρα σαν να προήρθαν κατευθείαν από τους στίχους του  ποιήματος , "Από τι είναι φτιαγμένα τα μικρά κορίτσια ; "Κάθετι είναι όμορφο μέσα στο φίνο αυτό άρωμα. Καθώς προέρχεται από την λαοφραφία το ίδιο, με τέτοιο όνομα που η προέλευσή του χάνει τα ίχνη της σε λαϊκούς θρύλους  διαφορετικών  εποχών. Ακόμα και το ζουμερό ροδάκινο μυρίζει σαν το γρασίδι που δείχνει το μέρος απ' όπου μεγάλωσαν τα λουλούδια στην άγρια φύση.Μιας και το έφερε η κουβέντα, οι άνθρωποι που δεν έχουν ζήσει αυτήν την εμπειρία μυρίζοντας τα άγρια λουλούδια ή δεν έχουν  αυτά τα συγκεκριμένα άνθη κοντά τους μπορούν να φανταστούν κάθε ανθισμένο αγριολούλουδο. Η ανθοδέσμη δεν χάσει την γοητεία της.

Πιστεύω ότι οι πελάτες των καταστημάτων  Antropologie θα βρουν το άρωμα αυτό κατάλληλο να φορεθεί με διαφανή βραδυνά φορέματα ,όμορφα αξεσουάρ και σχέδια σε στυλ φολκλόρ..
 


Συγγραφέας: Elena Knezevic (jeca)
Μέλος της Fragrantica 

Μεταφραση κειμένου *sophi*

 

 

 

 


 

 Προηγούμενο ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ Επόμενο


Advertisement

Melina
Melina

Το νυφικό άρωμα της Κέιτ ;
Πολύ ενδιαφέρον ακουγεται αυτό.

Aug
31
2012
*sophi*
*sophi*

Χάρις στην Elena μπορώ να φανταστώ το άρωμα σαν να το
μυρίζω...Μπράβο, Elena :)

Aug
31
2012

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Nέα Αρώματα

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: