ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ Bill Blass by Bill Blass (1978; 2013)

Bill Blass by Bill Blass (1978; 2013)

05/21/14 16:40:55

από: Dr. Marlen Elliot Harrison

Αυτό είναι ακόμα ένα άρωμα στην σειρά των κριτικών μου για αρώματα -ευκαιρίες, αρωμάτων που μπορείτε να βρείτε ον λάιν ή σε καταστήματα με εκπτώσεις της ΗΠΑ για λιγότερο από $25 δολάρια.

O Bill Blass και το μοντέλο, Vogue, αρχές του ' 60
 

Περίληψη: Παιδί του '70, επανεξέτασα ένα από τα κλασικά εκείνης της δεκαετίας :το  Bill Blass, ένα από τα πιο πετυχημένα φλόραλ-συπρέ εκείνης της εποχής. Σε αυτή την επανεξέταση , βρίσκω πως η αναδιατύπωση  του 2013 είναι απίστευτα απαλή με το αρρενωπό δέρμα μου και είμαι ερωτευμένος με την ολοκληρωτική πρασινάδα της σύνθεσης.

Αρωματοποιός (οί): Δεν μπόρεσα να βρω κάποια πληροφορία; εάν γνωρίζετε μπορείτε να μας πείτε σε ένα σχόλιο !

Υπέρ: Πρώτα  η τιμή, μετά το γεγονός ότι με μεταφέρει στο  1978 παρακολουθώντας τα σήριαλ Laverne & Shirley και το  M*A*S*H; τρίτον,  ναι ναι,  αυτό είναι λουλουδάτο και αυτό  είναι  ένα “γυναικείο  άρωμα,” αλλά οι ανοιχτόμυαλοι τύποι και όσοι μελετούν τα αρώματα και τα είδη τους πρέπει να γνωρίσουν αυτό ,και τέλος ,το βρίσκω αρκετά παρήγορο όταν  χρησιμοποιείται με μέτρο.

Κατά: Τύποι στα σαράντα ή μεγαλύτεροι ίσως μπορεί να το θεωρήσουν πολύ κοινό σαν άρωμα, όντας τόσο εξωφρενικά δημοφιλές για τόσο μέγάλη χρονική περίοδο και προϊόν αντιγραφής ακόμα και σήμερα .Καταλαβαίνω από άλλους κριτικούς ότι το βάθος και ο πλούτος του αρώματος σήμερα δεν είναι αυτό που κάποτε ήταν.

Nότες: Νότες κορυφής είναι ο ανανάς,η κανέλα, οι πράσινες  νότες, το γάλβανο, ο υάκινθος, το περγαμόντο και  το γεράνι, οι μεσαίες νότες είναι η μιμόζα, το γαρίφαλο,το τέμπερι ,η ίριδα,η ρίζα ίριδας, το γιασεμί, το υλάνγκ-υλάνγκ και το κρίνο της κοιλάδας ' οι  νότες της βάσης είναι το κυπαρίσσι, το σανδαλόξυλο ,η άμβρα, ο μόσχος,η βενζοϊν, τα βρύα,το  βετιβέρ και το ξύλο του  κέδρου.

Περιγραφή του εκδότη: N/A-δεν υπάρχει. Αντί αυτής θα σας αναφέρω την εκλεκτή περιγραφή ΄της Βarbara Herman, κατά κόσμο Perfumaniac: “Ένα όμορφο συπρέ με το άγγιγμα του χρυσαφένιου  ανανά  ως τη φρουτώδη χροιά,το Bill Blass διαχέει μια φρέσκια χαρούμενη θερμότητα που το καθιστά ένα προσιτό  λουλουδάτο άρωμα με προσωπικότητα .Το Bill Blass μυρίζει ως το άρωμα μεταξύ των ορίων ενός σπορτιφ , πράσινου συπρέ για την νέα-απελευθερωμένη γυναίκα της δεκαετίας του ' 70 και των γλυκών πομπέ αρωμάτων που φορούσαν οι ντίβες που παρακολουθούσαν τη Δυναστεία με  τα σπορ σακάκια με τις βάτες. Αλλά ας γυρίσουμε πίσω στην διαφήμιση του 1983 ,τι λέτε ; Διάλεξα να γράψω για το  άρωμα του Bill Blass σχεδόν μόνο για να γράψω για αυτή την παλιά διαφήμιση . Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν σεξιστικά στοιχεία στις διαφημίσεις του σήμερα , αλλά σε αυτήν φαίνεται πόσο πονηρή μία διαφήμιση μπορεί να είναι στο να αξιοποιεί την δήθεν απελευθέρωση ρητορικά στην υπηρεσία της ίδιας της συντηρητικής συμπεριφοράς . Στη διαφήμιση ,ο Bill Blass, ο  Αμερικανός σχεδιαστής που απλοποίησε την γραμμή της μόδας και έντυσε την (εργαζόμενη) Αμερικανίδα  στην τρίχα, να ρίχνει την ματσό-πατριαρχική σκιά υπεροπτικά πάνω στο μανεκέν με την πλάτη γυρισμένη σε μας. Και πρόσεξε το   'Ειλικρινά, αγαπητή μου,, δεν δίνω δεκάρα ' βλέμμα του με την περιφρόνηση, να ολοκληρώνεται με το ανασηκωμένο στην γωνία φρύδι και στα σφιγμένα δόντια του κρατώντας το  τσιγάρο." —Από  Yesterdays Perfumes

Μου  θυμίζει τα αρώματα: Anais Anais της Cacharel; Diva του Ungaro' Ivoire de Balmain'  στις χαμηλές νότες το Bandit του Piguet'   Bottega Veneta

Η Gloria Vanderbilt με τη λεοπάρ τουνίκ και την παντελόνα του Bill Blass 

Τύπος αρώματος: Eau de Toilette

Πόσες Φορές το εξέτασα: Γύρω στις 10-15 από ένα μπουκάλι που αγόρασα στο Ebay.com.

Αριθμός ψεκασμών που εφάρμοσα: Δύο ψεκασμοί στον  καρπό.

Ανάπτυξη: ( Γραμμικό / Μέτριο / Σύνθετο) Διαλέγω το σύνθετο για το Bill Blass γιατί το άνοιγμα είναι τόσο έντονα υδάτινο , δροσερό και πράσινο ' η καρδιά είναι ξηρότερη και πιο ξυλώδης ' η βάση είναι κλασική συπρέ  με μία νότα-φάντασμα ,το δέρμα!

Μακροβιότητα: (Μικρή / Μέτρια / Μεγάλη διάρκεια) μπορώ να το μυρίζω γύρω στις 8-10 ώρες μετά από τους 2 ψεκασμούς στον καρπό. Αυτό το υλικό παραμένει εκεί!

Διακύμανση : (Λίγη / Μέτρια / Aρκετή) Το έβαλα  στη Φλόριντα το καλοκαίρι και αμέσως έπρεπε να το ξεπλύνω ' το ξαναφόρεσα  στη Φλόριντα το χειμώνα και έβαλα και άλλο το απόγευμα όταν γύρισα.

Σημείωση  για τη συσκευασία : Ίδια φιάλη  από τις αρχές του' 80 , μεγάλη ματ γυάλινη με χρυσό καπάκι σε ένα απλό κρεμεζί χάρτινο κουτί.

Τιμή: Ξεκινάει περίπου στα  $15 USD δολάρια online.

Το Συμπέρασμα: Για κάποιον που αγαπά ένα καλό πράσινο, φρέσκο συπρέ, το άρωμα Bill Blass του είναι σίγουρα ήδη γνωστό. Για κάποιον που ψάχνει  για ένα άρωμα χωρίς να θυσιάσει κάποιο θησαυρό για να το αποκτήσει, το Bill Blass είναι εκπληκτικά οικονομικό και κλασικό που μένει αρκετά πιστό ακόμα στην αρχική του σύνθεση. Με απίστευτη διάρκεια και διακύμανση , αυτό το EDT έχει όλο το πακέτο και κάτι παραπάνω.

Η Aly Dunne στην ασπρόμαυρη νυφική τουαλέτα του Bill Blass  - Κολεξιόν Άνοιξη του 1990.

Έχοντας πάντα φλερτάρει με πράσινα φλόραλ συπρέ  αρώματα, δεν είχα πολύ επιτυχία πράγματι. Αγάπησα για  πολύ το Anais Anais αλλά ανήκει σε κάποιον άλλο. Αγάπησα το Vent Vert αλλά βρίσκω την τελευταία επανέκδοση του 20ού αιώνα πολύ φανταχτερή . Εξέτασα την έκδοση του οικου Parfumerie Generale’s την Papyrus de Ciane, αλλά κάτι δεν μου πήγε καλά. Το Diptyque’s Eau de Lierre είναι πολύ φευγαλέo και απλό , και έτσι απλά δε με νοιάζει και το Ivoire de Balmain.Το  Diva, το Sung και το Design ήταν είτε πολύ λουλουδάτα ή πολύ γλυκά και όχι τόσο συπρέ. Θα λάτρευα το Bandit αλλά μόνο σε σύνθεση αγνού αρώματος γιατί είναι μία εντελώς διαφορετική σύνθεση ως EDP και EDT αλλά σαν σύνολο δεν είναι τόσο πράσινο για μένα. Το Lauren δεν είναι αρκετά  ισχυρό ' Έριξα αρκετό από το Safari'  ανάλογα με την διάθεση άλλες φορές  είναι καλό άλλες όχι' και ήδη έχω τα DSH Celadon, Chanel Cristalle και Chanel No. 19. Αστείο, αλλά μετά από τόσα χρόνια ΤΩΡΑ στο Bill Blass νομίζω ότι τελικά βρήκα το δικό μου πράσινο συπρέ. Πρέπει να προσέχω και να μην το παρακάνω όταν το βάζω και μάλιστα μου αρέσει να το ανανεώνω ξανά αργότερα σε μικρές δόσεις για να ξανά αποκτήσω εκείνη την δροσερή πράσινη χροιά στη διάρκεια της μέρας από το να το εφαρμόζω όλο  εξ 'αρχής.

Θέλετε να κάνετε ένα τεστ ; Θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις και σε άλλα οικονομικά, λουλουδάτα, πράσινα συπρέ!  Αφήστε ένα σχόλιο κάτω και μπορεί να κερδίσετε ένα δείγμα του δικού μου Bill Blass EDT(*ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ FRAGRANTICA.COM).  : )


 

Dr. Marlen Elliot Harrison

Perfumer/owner at King's Palace Perfumery, Dr. Marlen Elliot Harrison is also Creator and Editor of ThePerfumeCritic.com and the previous PerfumeCritic.com (2006-2010).

Author of Basenotes.net's ADDICTED column and contributor to Fragrantica.com, he also wrote for NowSmellThis blog, BeautyAddictMag, and The Washington Blade. Having lived in the USA, UK, Japan & Finland, Marlen currently resides in Florida.

Previously, he spent 13 years in academia as a professor of English, Writing, Research and Communications and his work can be found in peer-reviewed publications ranging from Qualitative Research in Psychology to Language Learning in Higher Education. Marlen's work in the perfume industry over the last twenty years has also earned him mentions at Forbes.com, Men’s Journal, NYTimes.com, and Men's Health as well as invitations to speak at Sniffapalooza and the American Society of Perfumers. Learn more about Marlen at www.MarlenHarrison.com.Προηγούμενο ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ Επόμενο


Advertisement

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Nέα Αρώματα

Flowerbomb La Vie en Rose 2017Viktor&Rolf
Flowerbomb La Vie en Rose 2017

Mercedes Benz Man BlueMercedes-Benz
Mercedes Benz Man Blue

Solo Loewe EsencialLoewe
Solo Loewe Esencial

L'OblìoMeo Fusciuni
L'Oblìo

GlamourKhalis
Glamour

Bonbon Spring SummerViktor&Rolf
Bonbon Spring Summer

Sun Pop Green FusionJil Sander
Sun Pop Green Fusion

Sun Pop Coral PopJil Sander
Sun Pop Coral Pop

Sun Pop Arty Pink Jil Sander
Sun Pop Arty Pink

Sunkissed DreamsHawaiian Tropic
Sunkissed Dreams

Island ResortHawaiian Tropic
Island Resort

Summer DreamsHawaiian Tropic
Summer Dreams

Golden ParadiseHawaiian Tropic
Golden Paradise

Evening Rose D`OrAerin Lauder
Evening Rose D`Or

Tangier Vanille D`OrAerin Lauder
Tangier Vanille D`Or

1881 SignatureCerruti
1881 Signature

Pure Grace Summer SurfPhilosophy
Pure Grace Summer Surf

First Instinct for HerAbercrombie & Fitch
First Instinct for Her

Leather SensationByblos
Leather Sensation

Metal SensationByblos
Metal Sensation

Solarissimo MarettimoAzzaro
Solarissimo Marettimo

Musk MalakiChopard
Musk Malaki

Bonjour SeñoritaTous
Bonjour Señorita

Mia Me MineHalloween
Mia Me Mine

Gisada UomoGisada
Gisada Uomo

Gisada DonnaGisada
Gisada Donna

KastellorizoMaison de Parfum Berry
Kastellorizo

AdoualaMaison de Parfum Berry
Adouala

Ambre 35Maison de Parfum Berry
Ambre 35

Coeur NoirMaison de Parfum Berry
Coeur Noir

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: