Οικοι Αρωματων Smell Bent: Brent Leonesio και η τέχνη του νιπτήρα της κουζίνας στην έκθεση  Elements

Smell Bent: Brent Leonesio και η τέχνη του νιπτήρα της κουζίνας στην έκθεση Elements

08/26/12 16:35:20

από: John Biebel

Ενα από τα αξιόλογα πράγματα στη έκθεση Elements Showcase τον Αυγουστο του 2012 ήταν η συνάντησή μου και η συζήτηση με τον  Brent Leonesio, αρωματοποιό και διευθυντή παραγωγής του οίκου  Smell Bent. Ο Brent είναι τέλειος πρεσβευτής της δικής του σειράς αρωμάτων.Σε χαιρετά με ένα διαβολικό χαμόγελο και ετοιμάζει κάθε μπουκαλάκι για δειγματοληψία σαν να ήταν το δικό του παιδί. Το άμεσο χιούμορ του  και το γρήγορο πνεύμα του είναι πρόσφορο για να συζητήσει γύρω από  την συμπαθητική ταπεινή σειρά των αρωμάτων του.Επειδή εκείνος είναι υπευθυνος για την παραμικρή λεπτομέρεια ,ο  Brent πραγματικά φέρνει τα πάντα στο έργο του , συμπεριλαμβανομένου του νεροχύτη από την κουζίνα του.

Ο Brent Leonesio, ο ιδρυτής και αρωματοποιός του οίκου smell bent

Κάθε άρωμα στην κολεξιόν   Smell Bent  φέρει ένα όνομα που θυμίζει  το άρωμα αλλά και ένα αστείο  λογοπαίχνιο. Και όμως, όταν αρχίζεις να μυρίζεις τα αρώματα με τις αστείες παιχνιδιάρικες παιδιάστικες  απεικονήσεις στις ετικέτες τους ,αμέσως σε συνεπέρνουν—Τι φανταστικές μυρωδιές ! Το να δοκιμάζεις τέτοιες αντιφατικές δημιουργίες όπως το Tok’Yo Mama, το Debonair Eau Dandy, και το  Violet Tendencies, σύντομα συνειδητοποιώ ότι κατι πολύ σοβαρό αρωματικά συμβαίνει μέσα σε αυτά τα απίστευτα χαρούμενα μπουκάλια.

Ο Leonesio αποτελεί ένα τέλειο παραδειγμα πως η αρωματοποιϊα έχει εξελιχθεί τον  21ό  αιώνα.Ξεκίνησε το  Smell Bent αφού εχασε την δουλειά του και είχε περισσότερο  χρόνο για να κάνει σοβαρές δημιουργίες .Ξεκίνησε την εταιρεία του το 2009 και έχει διαγράψει θαρραλέα βήματα εμπρός με τα αστεία λογοπαίχνια ονόματα των  αρωμάτων του  τα οποία έχουν τεράστια ποικιλία σημειώσεων , και που  έχουν επιμελώς αναμειχθεί με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Τα αρώματα του Smell Bentείναι επίσης και πολύ οικονομικά—και αποτελεί μια βασική αρχή του  Leonesio. Όπως εκείνος λέει στον ιστότοπο του  , "το καλό άρωμα δεν πρέπει να στοιχίζει όσο ένα χέρι και ένα πόδι ." Η μεγαλύτερη διαφήμηση γίνεται από τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας , αποδεικνύοντας ότι από στόμα σε στόμα και παρέχοντας εξαιρετικά προϊόντα ,μπορείς να πετύχεις. 

Όταν μιλούσα στον Brent  , έμεινα έκπληκτος με το πόσους πολλούς   δικούς μου συσχετισμούς ανακάλυψα στα αρώματα του.Παρατήρησα όταν κοίταζα τα μπουκάλια των  Hungry Hungry Hippies, και του  St. Tropez Dispenser Apres Soleil, ότι βρήκα κομμάτια του εαυτού μου στους χαρακτήρες των μπουκαλιών. Νομίζω ότι ερωτεύτηκα το μπουκάλι του  Brussels Sprouted, που είναι μέρος της συλλογής  Leisure Cruise .Ο Brent εξηγεί πως αυτή η σειρά  αποτελεί φόρο τιμής σε ταξιδιωτικούς προορισμούς , και πως οραματίστηκε αυτοί να είναι. Είναι κατά κάποιον τρόπο μια επεκτατική φαντασία που έρχεται στην ζωή και αναρωτιέμαι μερικές φορές με την αποσταση και τον διανοούμενο πολιτισμό αυτών των αποκλειστικών δημιουργιών  αρωμάτων.  

Το Brussels Sprouted είναι σαν κάτι που δεν έχεις ξαναμυρίσει ποτέ .Όπως μαρτυρά το όνομα του , υπάρχουν πράσινα φυτά που κυριαρχούν στην μυρωδιά του .Αυτά σμίγουν με γήινους τόνους , με πράσινα βρύα  μόσχου και αρωματικό κέδρο.Το άρωμα είναι ένα έναυσμα σε όλα τα καθαρά πράσινα και οργανικά πράγματα.Ένιωσα πως μεταφέρθηκα σε ένα τροπικό δάσος , ή σε μια λιγότερο εξωτική  θέση,σε μια  κοινότητα με ένα τέλειο συλλογικό κήπο γεμάτο με  τεράστια λάχανα και μαρούλια. Αλλά μην ξεγιελιέστε : το Brussels Sprouted είναι ένα βαθύ πράσινο και όμορφο άρωμα που μένει ζωντανό στο δέρμα και στην φαντασία σας για αρκετή ώρα αφού ψεκαστεί.

Ο οίκος του Smell Bent είναι μια συναρπαστική εταιρεία γιατί αποδεικνύει πως υπάρχει χώρος για την προσωπικότητα και την διασκέδαση στα αρώματα. Το ασεβές στυλ του  Brent και η επίμονή του  να διατηρήσει το χιούμορ του στα αρώματα είναι μεταδωτικό . Δεν γίνεται να μην αντιμετωπίσεις τον  Smell Bent χωρίς ένα πονηρό χαμόγελο στο πρόσωπό σου , είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Όταν είπα στον Brent ότι τα αρώματα του  Smell Bent μου φέρνουν στο μυαλό την εικόνα ενός ένα παιδιού που αφήνεται χαμένο στην κουζίνα για να κάνει ότι θέλει , αυτός μου χαμογέλασε και έδειξε εμένα. Με άλλα λόγια , το άρωμα γινεται έτσι όπως το θέλεις εσύ — εσύ μοιράζεσαι την φαντασία σου στο άρωμα , ή με τα δικά του λόγια , "Το άρωμα σου θέλει κάτι να προσγειωθεί." Ευτυχώς , που αυτό  εξαρτάται από εμάς..

 Η Φωτό από την εκδήλωση  είναι  της Fragrantica

 Ο John Biebel (johngreenink) είναι ένας  web σχεδιαστής λογισμικού , ζωγράφος και μουσικός με βάση του την Βοστόνη ,της Mασσαχουσέτης των Η.Π.Α. Είναι επίσης σπουδαστής αρωματοποιϊας και της επιστήμης των αρωμάτων , και μέλος της Fragrantica!

 

 

 

 

 

 

 Προηγούμενο Οικοι Αρωματων Επόμενο


Advertisement

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Nέα Αρώματα

Bonbon Spring SummerViktor&Rolf
Bonbon Spring Summer

Sun Pop Green FusionJil Sander
Sun Pop Green Fusion

Sun Pop Coral PopJil Sander
Sun Pop Coral Pop

Sun Pop Arty Pink Jil Sander
Sun Pop Arty Pink

Sunkissed DreamsHawaiian Tropic
Sunkissed Dreams

Island ResortHawaiian Tropic
Island Resort

Summer DreamsHawaiian Tropic
Summer Dreams

Golden ParadiseHawaiian Tropic
Golden Paradise

Evening Rose D`OrAerin Lauder
Evening Rose D`Or

Tangier Vanille D`OrAerin Lauder
Tangier Vanille D`Or

1881 SignatureCerruti
1881 Signature

Pure Grace Summer SurfPhilosophy
Pure Grace Summer Surf

First Instinct for HerAbercrombie & Fitch
First Instinct for Her

Leather SensationByblos
Leather Sensation

Metal SensationByblos
Metal Sensation

Solarissimo MarettimoAzzaro
Solarissimo Marettimo

Musk MalakiChopard
Musk Malaki

Bonjour SeñoritaTous
Bonjour Señorita

Mia Me MineHalloween
Mia Me Mine

Gisada UomoGisada
Gisada Uomo

Gisada DonnaGisada
Gisada Donna

KastellorizoMaison de Parfum Berry
Kastellorizo

AdoualaMaison de Parfum Berry
Adouala

Ambre 35Maison de Parfum Berry
Ambre 35

Coeur NoirMaison de Parfum Berry
Coeur Noir

Violette RebelleMaison de Parfum Berry
Violette Rebelle

PortraitMaison de Parfum Berry
Portrait

CathédraleMaison de Parfum Berry
Cathédrale

Éblouissants RefletsMaison de Parfum Berry
Éblouissants Reflets

MystiqueMaison de Parfum Berry
Mystique

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: