Fragrantica Αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα: 11η μέρα

Αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα: 11η μέρα

12/11/16 03:32:41 (5 σχόλια)

από: Elena Vosnaki

Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα μια έκπληξη σας περιμένει πίσω από την πόρτα. Σχετικά με το θέμα των αρωμάτων, τα Χριστούγεννα και τα δώρα, θα υπάρχουν προτάσεις, καθώς και Do-It-Yourself μικροκατασκευές, άρθρα σχετικά με τις ευωδιές για τα Χριστούγεννα, γεύσεις και ιδέες, πίσω από κάποια πόρτα....

Μην διστάσετε λοιπόν να τσεκάρετε την αρχική μας σελίδα καθημερινά για κάτι διασκεδαστικό! Και φυσικά αν δεν έχετε ακόμα συμμετάσχει στον Μεγάλο Εορταστικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Fragrantica τσεκάρετε ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ για να δηλώσετε συμμετοχή για τα βραβεία της χριστουγεννιάτικης κλήρωσης. 

Για σήμερα φτιάχνουμε αρωματικούς κουραμπιέδες βουτύρου με ανθόνερο!

Eύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία από τις syntagestispareas.gr

Υλικά:

  • 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο (250γρ) από το ψυγείο
  • 3 κουπες αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπας ζάχαρη ψιλή
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. τσίπουρο ή κονιάκ
  • 1 κ.σ. ανθόνερο παγωμένο
  • 2 βανίλιες 
  • 1/2 κούπας αμύγδαλα καβουρντισμένα κοπανισμένα
  • μερικά ολόκληρα αμύγδαλα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Eκτέλεση: 

  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύω το αλεύρι με το μπείκιν, τις βανίλιες και την ζάχαρη.
  2. Βάζω το βούτυρο σε κομμάτια στο μιξερ και προσθέτω το μίγμα του αλευριού.
  3. Ανακατεύω με τον κόφτη μέχρι να υγραθεί όλο το αλεύρι.
  4. Προσθέτω το παγωμένο ανθόνερο και το τσίπουρο και τα ανακατεύω μέχρι να γίνουν ενιαία ζύμη.
  5. Προσθέτω και τα κομμένα αμύγδαλα. Γινεται μιά ζύμη όχι πολύ σκληρή που πλάθεται και δεν κολλάει. Αφήνω την ζύμη μιά ώρα στο ψυγείο σε νάιλον σακούλα.
  6. Παίρνω μικρές ποσότητες και πλάθω μπαλάκια τοποθετώντας ένα ολόκληρο αμύγδαλο στην μέση.
  7. Τα βάζω σε ταψι στρωμένο με λαδόκολλα και κάνω μιά μικρή λακουβίτσα με το δάχτυλο μου σε κάθε κουραμπιέ.
  8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς 30-35 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλους κάνω τους κουραμπιέδες..
  9. Όσο είναι ζεστοί τους περνάω από την άχνη. 

Καλή όρεξη!!





Advertisement

pleasure
pleasure

Εγώ τώρα τι να πω, που όταν περνάνε τα Χριστούγεννα μετανιώνω για κάθε έναν λαχταριστό και μυρωδάτο κουραμπιέ που ΔΕΝ έφαγα;!

Αδιόρθωτη θα παραμείνω τελικά...

Dec
12
2016
Le_Coeur_Gothique
Le_Coeur_Gothique

Και μ'αρέσει που μόλις χθες έγραψα αυτό:

"Να τρώω μόνο μισό κιλό μελομακάρονα και κουραμπιέδες κάθε μέρα σε σχέση με το ενάμισυ που έτρωγα πέρυσι. Αν κι αυτό δεν ακούγεται και πολύ ρεαλιστικό αφού με προκαλούν συνέχεια..."

Ως απάντηση μάλιστα στην ερώτηση τής Έλενας:

"Εσείς τι μικρό κι εύκολο θα θέλατε να κάνετε αυτές τις γιορτινές μέρες;"

Πάει! Καταστράφηκα!...

Dec
11
2016
Mar24
Mar24

Χαρακτηριστικη Χριστουγεννιατικη μυρωδια..βουτυρο..φρεσκο ψημενο αμυγδαλο και ζαχαρη αχνη..αρωματικος και γευστικος πειρασμος ταυτοχρονα.

Dec
11
2016
nickr
nickr

Αλίμονο και φέτος! Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, μπακλαβάδες, μετά... τύψεις και πάλι από την αρχή!

Dec
11
2016
despoina123
despoina123

mmmmmmm peinasa.poios mporei na antistathei???

Dec
11
2016

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Nέα Αρώματα

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: