Νiche Aρωματα BASS SOLO από The Vagabond Prince

BASS SOLO από The Vagabond Prince

09/08/16 23:04:52

από: Elena Knezhevich

The Vagabond Prince λανσάρει το νέο άρωμα BASS SOLO στα τέλη του φθινοπώρου του 2016. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση Pitti Fragranze στην Florence σε μερικές μέρες. Bass Solo είναι το τέταρτο άρωμα στην σειρά The Vagabond Prince, η οποία ξεκίνησε με το Enchanted Forest το 2012 και συνεχίστηκε με το Swan Princess και το Land of Warriors το 2014.

To Bass Solo, ως άρωμα, γεννήθηκε γρήγορα ως ενθουσιώδης δημιουργία από τον καλλιτέχνη, τον Bertrand Duchafour, μπροστά στην ομορφιά του wenge, ενός τροπικού αφρικανικού δέντρου. Η θερμή ήπειρος πάντοτε είχε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του Bertrand. To Wenge (Millettia laurentii) είναι ιθανεγενές δέντρο της κεντρικής Αφρικής και είναι περιζήτητο για την σκληρότητα και την βαρύτητα της ξυλείας του που το κάνει ιδανικό για την παραγωγή μουσικών οργάνων που απαιτούν πιο συμπαγή ξύλα για καλύτερο ήχο. Επιπλέον το wenge είναι αγαπητό για το σκούρο καφετί του χρώμα που διακλαδίζεται από μαύρης απόχρωσης "νερά".

Αν και δεν διακρίνεται απαραιτήτως για κάποια ευωδιά, η σύνδεσή του με την μουσική και η ομορφιά του στο μάτι ενέπνευσαν τον αρωματοποιό να αναδείξει βαθιά και ζωηρά ακόρντα που κρύβονται μέσα του.

Ο λαιμός της κιθάρας είναι φτιαγμένος από ξύλο wenge

Το Bass Solo  προσφέρει ένα άρωμα που κινείται σε χαμηλούς τόνους. Η συμπαγής του μελωδία συντίθεται από ξυλώδεις νότες που περιλαμβάνουν το σανδαλόξυλο, το αλμυρό ξεβρασμένο από την θάλασσα ξύλο καθώς κι ένα μείγμα κέδρων για την άνετη ξηρή αίσθηση που προσφέρουν. Η πίσσα με τον καπνιστό της χαρακτήρα και το βελούδινο ροδάκινο ρέουν στις φλέβες του ξύλου.

Το ελαφρύ με λουλουδάτες προεκτάσεις κάρδαμο, όμορφο από μόνο του, εδώ συνδυάζεται με την θέρμη του ξύλου και γίνεται απαλό σαν χάδι. Η λεβάντα -η πιο υψηλή νότα- αντιπροσωπεύει την κρύα αίσθηση των χορδών και των μεταλλικών στοιχείων και ενώνει έτσι τα μπαχαρικά με τα ξύλα. Ο Bertrand είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή του ως προς το υλικό της λεβάντας που επιλέγει και είμαι πολύ ευχαριστημένη που μπορώ να πω ότι η λεβάντα στο Bass Solo δεν λειτουργεί απλά ως ευωδιά -τραγουδάει!

Το Bass Solo είναι μια αέρινη σύνθεση που σου επιτρέπει να την δεις από μέσα. Η δομή της είναι ευρύχωρη ενώ οι ανεξάρτητες νότες μπλέκουν αρμονικά σε συγχορδίες. Τίποτα δεν είναι δευτερεύον, όλες οι πλευρές είναι σημαντικές και ζυγίζονται με προσεκτικό ζύγι: εφόσον ακουστεί μια φορά η σύνθεση διαρκεί επί μακρόν και τρυφερά, διαχέοντας το ρητινώδες, χυμώδες βάθος της και αντηχεί ξανά με αρωματικούς ψηλούς κυματισμούς. 

Το μοτίβο γενικά: θερμό ξυλώδες, πικάντικα αρωματικό.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Το Bass Solo κλείνεται σε στιλπνά μπουκάλια χωρίς ετικέτα με ξύλινο πώμα. Το μαύρο εδώ χρησιμοποιείται για να συμβολίσει το σκοτάδι που μας ζώνει ενώ κλείνουμε τα μάτια εστιάζοντας μόνο στην ακρόαση μουσικής.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

...και για το τέλος ένα όμορφο σόλο μπάσου:

 

Elena Knezhevich founded Fragrantica together with Zoran Knezevic in 2007. Since then Elena has taken care of its design and content as the Editor-in-Chief.

Elena was born in Russia, studied Slavic languages and literature in Moscow, and lived in Sarajevo and Belgrade, where the idea of Fragrantica was born. Now she resides in California.

"I have had a nomadic life style since I was born, changing homes, cities and countries. I love having this island on the Internet that I built myself, to reach from everywhere and feel at home."Προηγούμενο Νiche Aρωματα Επόμενο


Advertisement

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Nέα Αρώματα

ShadowBlack Phoenix Alchemy Lab
Shadow

Mr. JacquelBlack Phoenix Alchemy Lab
Mr. Jacquel

Amber AbsolutelyFort & Manle
Amber Absolutely

Harem RoseFort & Manle
Harem Rose

Fatih Sultan MehmedFort & Manle
Fatih Sultan Mehmed

Confessions of a Garden GnomeFort & Manle
Confessions of a Garden Gnome

MaduroFort & Manle
Maduro

CharlatanFort & Manle
Charlatan

Mr. IbisBlack Phoenix Alchemy Lab
Mr. Ibis

Mad SweeneyBlack Phoenix Alchemy Lab
Mad Sweeney

Mr. CzernobogBlack Phoenix Alchemy Lab
Mr. Czernobog

Mister WednesdayBlack Phoenix Alchemy Lab
Mister Wednesday

MediaBlack Phoenix Alchemy Lab
Media

Mama-JiBlack Phoenix Alchemy Lab
Mama-Ji

Low Key LyesmithBlack Phoenix Alchemy Lab
Low Key Lyesmith

LauraBlack Phoenix Alchemy Lab
Laura

Glass EyeBlack Phoenix Alchemy Lab
Glass Eye

For The Joy of ItBlack Phoenix Alchemy Lab
For The Joy of It

Eostre of The DawnBlack Phoenix Alchemy Lab
Eostre of The Dawn

Coin TrickBlack Phoenix Alchemy Lab
Coin Trick

Black HatsBlack Phoenix Alchemy Lab
Black Hats

BilquisBlack Phoenix Alchemy Lab
Bilquis

BelieveBlack Phoenix Alchemy Lab
Believe

Milky Madamoiselle 牛奶小姐Boitown 冰希黎
Milky Madamoiselle 牛奶小姐

Monet's Nymphéa 莫奈的睡莲Boitown 冰希黎
Monet's Nymphéa 莫奈的睡莲

Fressia's First Kiss 小苍兰的初吻Boitown 冰希黎
Fressia's First Kiss 小苍兰的初吻

L'eau Unisex 无性之水Boitown 冰希黎
L'eau Unisex 无性之水

L’eau de L’eauBoitown 冰希黎
L’eau de L’eau

L’eau du Miracle 奇迹之水Boitown 冰希黎
L’eau du Miracle 奇迹之水

L'eau du Soir 夜幕之水Boitown 冰希黎
L'eau du Soir 夜幕之水

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: