Νiche Aρωματα Bapteme du Feu: To Βάφτισμα του Πυρός, το νέο άρωμα του Serge Lutens

Bapteme du Feu: To Βάφτισμα του Πυρός, το νέο άρωμα του Serge Lutens

08/01/16 01:04:58

από: Elena Vosnaki

Τα συναισθήματά μου είναι ρευστά. Σαν υγρό κερί που ρίχνεται σε ένα καλούπι καθορίζουν αυτό που με αποπλανεί. Όπως αυτή η "καρδιά"  αρώματος από ζύμη τζιντζερμπρεντ.
 
~Serge Lutens
 
Έτσι παρουσιάζει ο μαέστρος του Palais Royal, ο σεβάσμιος και αινιγματικός Serge Lutens, την νέα δημιουργία στην προσωπική του σειρά, με τό όνομα Baptême du Feu (Βάπτισμα του Πυρός). Ίσως μια αλληγορία για την βία και την οπλοχρησία που μαστίζει τον πλανήτη; Οπωσδήποτε ο Lutens δεν είναι αποκομένος από τα γεγονότα.
 
Tο σκούρο κόκκινο του υγρού παραπέμπει στην φλογερή φύση των γραμμών που δόθηκαν στον Τύπο σχετικά με την νέα κυκλοφορία. Ο Lutens είναι διαβόητος για την μυστηριακή και αρκετά μπερδεμένη αλληλουχία πληροφοριών που διανέμει πριν από την επίσημη κυκλοφορία των αρωμάτων του.
Η αποκρυπογράφηση λοιπόν δεν είναι εύκολη μιας και μιλούν για σκοποβολή, σκόνη και την μυρωδιά του μπαρουτιού, σχεδόν με μία ανάσα με το "γλυκύτερο ναρκωτικό της στοματικής κοιλότητας." (!)
 
Το παραδοσιακό gingerbread είναι ένα πικάντικο μείγμα που υπαινίσσεται θέρμη και επομένως μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική σιγουριά τον πικάντικο χαρακτήρα του αρώματος. Άλλωστε κι άλλα αρώματα στην σειρά είναι σε παρόμοιο στυλ όπως το Five o' clock au gingembre (επίσης βασισμένο στο τζίντζερ), Vitriol d'Oeillet, και Rousse. Περισσότερες πληροφορίες εκ των έσω μας υποδεικνύουν την χρήση μανταρινιού καθώς και οσμανθού μαζί με καστόριουμ και πούδρα.
 
Η επίσημη κατηγοριοποίηση του Baptême du Feu στην κατηγορία "γουρμάν" το τοποθετεί δίπλα στα Un Bois Vanille, Five o'clock au Gingembre, και Jeux de Peau
 
 
Tο νέο άρωμα είναι μέρος της συλλογής export στα μακρόστενα μπουκάλια. Διατίθεται σε 50ml of eau de parfum concentration, στα 120 ευρώ σε διανομή στους διανομείς Lutens από 1ης Σεπτεμβρίου. 
 
Η επόμενη κυκλοφορία από τον Lutens θα αφορά στην πιο πρεστίζ σειρά Section d'Or line και ονομάζεται Veuilleur de Nuit (Ο Φύλακας της Νύχτας) retailing forμε λιανική τιμή τα 600 ευρώ.
 
 

Elena Vosnaki

Elena Vosnaki is a historian and perfume writer from Greece and a Writer for Fragrantica. She is the founder and editor of Perfume Shrine, one of the most respected independent online publications on perfume.

Her writing was recognized at the Fifi Awards for Editorial Excellence in 2009 and in 2011.

She is consulted as a fragrance historian & expert and has been curating fragrance installations at museum exhibits at the Milan Expo 2015 and elsewhere. She also contributes to publications around the world.

 
 

 Προηγούμενο Νiche Aρωματα Επόμενο


Advertisement

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: