Νiche Aρωματα Bucoliques de Provence: Νέο Άρωμα & Νέες Συσκευασίες για την L'Artisan Parfumeur

Bucoliques de Provence: Νέο Άρωμα & Νέες Συσκευασίες για την L'Artisan Parfumeur

04/05/16 03:41:27

από: Elena Vosnaki

Ο οίκος L'Artisan Parfumeur, κατόπιν της αλλαγής διεύθυνσης της εταιρείας, είναι απασχολημένος να επανασυσκέπτεται σχετικά με την παραγωγή, όπως άλλωστε αρμόζει σε έναν από τους πιόνερους της επιλεκτικής διανομής. Αυτή η διάθεση λαμβάνει σάρκα και οστά στην αρχή του 2016 σε δύο διακριτούς άξονες. Από την μία πλευρά εισάγει μια νέα γραμμή  αρωμάτων μέσα στην υπάρχουσα μπράντα, κι από την άλλη επανασυσκευάζει όλη την παραγωγή του με νέα αισθητική παρουσίαση. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

 

Το Bucoliques de Provence είναι το πρώτο άρωμα μιας νέας σειράς που θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένο πλάνο για τον L'Artisan Parfumeur. Η εταιρεία δεν είναι καινούργια στο παιχνίδι της σύλληψης συγκεκριμένων ιδεών μέσα στην σειρά, αν πάρουμε πχ τα αρώματα που είναι εμπνευσμένα από ταξίδια, όπως το Timbuktu, ή το Bois Farine ή τα προϊόντα της Collection de Grasse.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η νέα λοιπόν σειρά δεν είναι εμπνευσμένη από τον εξωτισμό, αλλά μάλλον διατρανώνει την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά, μια έννοια πολύ δημοφιλή στο διεθνές ακροατήριο, δηλώνοντας την οπτική της νέας διεύθυνσης. 

Επομένως, σε μια προσπάθεια να αποδωθεί φόρος τιμής σε συγκεκριμένες περιοχές στην Γαλλία, η νέα σειρά ξεκινά με το Bucoliques de Provence, αφιερωμένο στην Προβηγκία, εμπνεόμενο από το πνευματικό κέντρο της Γαλλικής αρωματοποιίας ήδη επί των ημερών της Αικατερίνης των Μεδίκων όταν εκείνη έφερε την αγάπη της για τα αρώματα και τα αρωματικά ελιξήρια στην Γαλλία από την γηγενή της Ιταλία επ'ευκαιρία των γάμων της. 

Με άξονα την τεχνογνωσία των τεχνιτών της Grasse, μία συγχορδία από λεβάντα με τόνους δέρματος εκμοντερνίζεται με την ίριδα και τα μπαχαρικά. Το άρωμα είναι χτισμένο σε βασικές συγχορδίες ίριδας, λεβάντας και δέρματος και έχει σκοπό να τιμήσει αφ ενός τα λιβάδια με λεβάντα της Προβηγκίας και αφ ετέρου την παραδοσιακή βυρσοδεψία και την παραγωγή αρωματικών ουσιών στην πόλη της Grasse και της τριγύρω περιοχής. 

Tο νέο eau de parfum μόλις κυκλοφόρησε στο επίσημο site της εταιρείας και κοστολογείται στις 100 Βρετανικές Λίρες για 100 ml αρώματος. 

Η εισαγωγή του νέου αρώματος συνοδεύεται από ένα νέο λουκ που μερικώς αντανακλάται σε όλη την σειρά του οίκου. Αν και το Bucoliques de Provence επωφελείται από μια ετικέτα που κοσμείται από αφηρημένα κλαδιά και στάλες, τα υπόλοιπα προϊόντα διατηρούν ένα απλούστερο ύφος, με κοινό σχήμα μπουκαλιού, πώματος και ενιαίου χρωματισμού. 

Τα νέα μπουκάλια, που σηματοδοτούν το 2016 ως την απαρχή του τελευταίου λουκ (κι επομένως και πιθανώς επανασύστασης, πράγμα που μένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη) ακολουθούν την γωνιώδη κοπή των προηγούμενων που έχουμε αγαπήσει, καθώς και το πολυγωνικό καπάκι με κάτοψη βίδας που είχε αντικαταστήσει το παλαιότερο στρογγυλεμένο και χρυσαφί καπάκι σχεδόν μια δεκαετία πριν. Το όλον παίρνει μια αποφασιστικά μαύρη αισθητική που δείχνει πιο αρρενωπή και πιο "σοβαρή", πιθανώς ως κλείσιμο του ματιού σε ένα αυξημένο κοινό (με περισσότερους άντρες χρήστες) και την εφαρμογή της ιδέας ότι το μαύρο αποτελεί σύμβολο πολυτέλειας και τεχνολογικής καινοτομίας. Φαίνεται δυνατόν οι δύο αυτοί λόγοι να έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην τελική απόφαση. 

Ευτυχώς αρώματα "καλτ" όπως το Dzing! ή το Mimosa pour Moi παραμένουν στην κολεξιόν. 

Τα αρώματα σπιτιού επίσης αναζωογονούνται, η "μπάλα" της Προβηγκίας αντανακλά το κλασικό στύλ της μπάλας "άμβρας" σε κρεμώδη απόχρωση, ενώ τα κεριά ανασυσκευάζονται σε φυμέ κρύσταλλο στο χρώμα του γραφίτη.

Ό,τι κι αν συμβεί, μια από τις παλαιότερες μπράντες στην ιστορία της επιλεκτικής διανομής ανανεώνεται. Κι αυτό σημαίνει κάτι...

 

 

Elena Vosnaki

Elena Vosnaki is a historian and perfume writer from Greece and a Writer for Fragrantica. She is the founder and editor of Perfume Shrine, one of the most respected independent online publications on perfume.

Her writing was recognized at the Fifi Awards for Editorial Excellence in 2009 and in 2011.

She is consulted as a fragrance historian & expert and has been curating fragrance installations at museum exhibits at the Milan Expo 2015 and elsewhere. She also contributes to publications around the world.

 
 
 
 
 


Προηγούμενο Νiche Aρωματα Επόμενο


Advertisement

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Nέα Αρώματα

AbundanceChristy Organics
Abundance

UrbaneChristy Organics
Urbane

SatisfactionChristy Organics
Satisfaction

AmberChristy Organics
Amber

TranceChristy Organics
Trance

IX Ambre OttomanRPL
IX Ambre Ottoman

ExoticaMaison Du Sage
Exotica

Noir WoodMaison Du Sage
Noir Wood

Prima VeraMaison Du Sage
Prima Vera

Velvet AngelMaison Du Sage
Velvet Angel

DesireMaison Du Sage
Desire

Aqua NeroMaison Du Sage
Aqua Nero

Green MuskMaison Du Sage
Green Musk

Rose BrillantMaison Du Sage
Rose Brillant

AmberloveMaison Du Sage
Amberlove

Blue MoonMaison Du Sage
Blue Moon

Rose MillesimeeJovoy Paris
Rose Millesimee

VelorumTiziana Terenzi
Velorum

VetyverBahoma London
Vetyver

Imperial OudBahoma London
Imperial Oud

ErebusBahoma London
Erebus

ChurchillBahoma London
Churchill

K2Bahoma London
K2

No. 5 Tropical JungleThe Trend by House of Sillage
No. 5 Tropical Jungle

No. 4 United We StandThe Trend by House of Sillage
No. 4 United We Stand

No. 3 Beauty & GraceThe Trend by House of Sillage
No. 3 Beauty & Grace

No. 2 Hot in CamoThe Trend by House of Sillage
No. 2 Hot in Camo

No. 1 Polka Dot DanceThe Trend by House of Sillage
No. 1 Polka Dot Dance

Black OrrisBahoma London
Black Orris

Bois de RoseBahoma London
Bois de Rose

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: