Νiche Aρωματα Parfumerie Generale PG 27 Limanakia: τα Αθηναϊκά Λιμανάκια Πηγή 'Εμπνευσης για τον Pierre Guillaume

Parfumerie Generale PG 27 Limanakia: τα Αθηναϊκά Λιμανάκια Πηγή 'Εμπνευσης για τον Pierre Guillaume

09/02/16 04:12:11

από: Sergey Borisov, Elena Vosnaki

O Pierre Guillaume, αρωματοποιός και ιδρυτής της μάρκας ανακοίνωσε την κυκλοφορία του εικοστού εβδόμου αρώματος στην σειρά Parfumerie Générale. Το άρωμα PG 27 Limanakia είναι μια σύνθετη μυρωδιά ορυκτών και ζωώδων ευωδιών που εμπνέονται από το τοπίο. 'Οπως σημειώνει «Τον κύριο λόγο στο PG 27 τον έχει μια ιδιότυπη και μάλλον αλμυρή νότα από πατσουλί με ένα άγγιγμα από την βοτανική ζωώδη αύρα του λάβδανου που προέρχεται από ένα μεσογειακό φυτό».

Pierre Guillaume
 


Ο αρωματοποιός βρήκε την έμπνευση για το άρωμα σε μια από τις παραλίες κοντά στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια διακοπών στην αγαπημένη του Μεσόγειο.

Στις ακτές του Αιγαίου, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να παρακολουθήσετε το βήμα σας, όταν ανεβαίνετε τα στενά και απότομα μονοπάτια του βουνού που οδηγούν στις λουσμένες στον καυτό ήλιο βραχώδεις παραλίες και τις μικρές σπηλιές -λαξευμένες στο βράχο από τη φύση για πολλούς αιώνες- οι οποίες περιβάλλονται από συστάδες λάβδανο (γνωστό και ως Mountain Rose). Αυτές οι φυσικές εσοχές αποτελούν το ιδανικό μέρος για απομονωμένες συναντήσεις ...

"Λιμανάκια. Για να απεικονίσω αυτό το τοπίο, θα πρέπει να συνδυάσω τις αντιθέσεις, και να αντιμετωπίσω το αίνιγμα του οσφρητικού οξύμωρου " όπως σημειώνει ο Pierre Guillaume. Ήθελε να αναδημιουργήσει την άγρια ζωική μυρωδιά της επαφής των σωμάτων, καθώς αυτά περιβάλλονται από ανθισμένους με λάβδανο (κίστο) θάμνους, και την ανάμιξη τους με την ορυκτή μυρωδιά της θαλασσινής αύρας πάνω από καυτές πέτρες. "

 

Η σύνθεση ανοίγει με ένα κοκτέϊλ σαλικυλικών καθώς και κύμινο, το οποίο έχει ως στόχο να αναδημιουργήσει στη μνήμη την βραχώδη παραλία, την θάλασσα και τις καταιγίδες της και τον λαμπερό ήλιο που καίει. Το ορυκτό ακόρντο δροσίζεται με αρωματικές πινελιές φασκόμηλου. Η καρδιά του αρώματος υφαίνεται σαν σε ένα ενιαίο λευκό λινό μυρωδιές από γιασεμί, κρίνο και Tαϊτινή γαρδένια, καθώς και τα καπνισμένα χρώματα της Μεσογείου με το αθάνατο (immortelle ή sempre viva) τα μπαχαρικά και τις ξυλώδεις νότες των κλασμάτων πατσουλί που έχει κατεργαστεί με την πιο προηγμένη τεχνολογία. Το οσφρητικό οξύμωρο κρυσταλλώνεται όταν κλασματοποιημένα φυτικό λάβδανο με animalic τόνους (ambrain) θερμαίνει την μεταλλική φρεσκάδα που ηχεί σαν τον άνεμο που φέρει η θάλασσα μέσα από τις συστάδες της ανθοφορίας της Μεσογείου.

 

 

 

PG 27 Limanakia Parfumerie Générale
Νότες: Αρτεμισία, σαλικυλικά, κύμινο, ακόρντο βραχώδους παραλίας, γιασεμί, κρίνος, γαρδένια Tiare, αθάνατο/immortelle, πατσουλί Heart IFF, Healingwood IFF, ξύλο κασμίρ, κλασματοποιημένο λάβδανο.

Σημείωση: Το Healingwood IFF είναι μια λευκή κρυσταλλική σκόνη που λαμβάνεται με απόσταξη του νερού από φύλλα πατσουλί, και ακολούθως με κλασματική απόσταξη και κρυστάλλωση για να απομονωθεί και να ληφθεί το επιθυμητό κλάσμα. Από τα περίπου 250 κιλά φύλλα πατσουλί παίρνουμε 1 κιλό Healingwood IFF. Είναι ένα ισχυρό ξυλώδες άρωμα, που θυμίζει τη μυρωδιά από υγρό υπόγειο και μουχλιασμένο φελλό.

 

Elena Vosnaki: Ως Ελληνίδα μου κάνει μεγάλη και θετική εντύπωση ότι ο Pierre Guillaume αποφάσισε να συμπεριλάβει την συγκεκριμένη σύνθεση του PG27 στην μόνιμη συλλογή της μάρκας του αντί να την ενσωματώσει στην μπράντα του Collection Croisière η οποία έχει πιο "τουριστίκ" αναφορές όπως οι Σευχέλλες ή η Ινδονησία. Ενώ η ενσωμάτωση εξωτικών προορισμών στις niche σειρές αρωμάτων μοιάζει να προσφέρει μια απόδραση από την καθημερινότητα στο καταδικασμένο στην αστική διαβίωση κοινό που ενδιαφέρεται για κάτι το διαφορετικό, οι επαναλαμβανόμενες αναφορές σε συγκεκριμένους προορισμούς καθώς και η "παγιοποίηση" αυτής της πρακτικής έφεραν τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα. 

Είναι επομένως βιωματικά ειλικρινές και τιμητικό ως προς την χώρα μας το πηγαίο αφιέρωμα σε ένα σημείο που έχει αποτελέσει ορόσημο για την ελληνική κοινωνία κι ιστορία. Γιατί εκτός από τις πολύ προχωρημένες βουτιές των κυριών που έκαναν γυμνισμό στην δεκαετία του '50 στους κολπίσκους και τα βραχάκια που ακολουθούν την λίμνη της Βουλιαγμένης ας μην ξεχνάμε ότι η ευρύτερη περιοχή αποτέλεσε και το τοπίο της υπογραφής της Συμφωνίας της Βάρκιζας που σηματοδότησε την πορεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με την λήξη των Δεκεμβριανών.

 

 


 

Sergey Borisov

Сергей Борисов начал писать об ароматах в начале 90-х. Он был автором уникальной парфюмерной радиопрограммы «Ближе к Телу» на Красноярском радио. Под ником moon_fish он известен парфюмерным фанатам России переводом книги Луки Турина Perfume: Le Guide. Его парфюмерные статьи и интервью публиковали в GQ, Vogue, Cosmopolitan, Interview, Forbes, Allure, Robb Report, Psychologie-Luxe, Grazia, Флакон, КоммерсантЪ-Style, RBC-Стиль, TSUM-Magazine, InStyleMan (2008-2016). Еженедельные парфюмерные колонки для RBC-Style.ru, Vogue.ru и GQ.ru (2006-2015) принесли ему известность и приглашение стать редактором русского издания «Сто лучших ароматов» Луки Турина и Тани Санчес. Сергей Борисов был приглашенным спикером на выставках Esxence 2012 (Милан) и Intercharm 2015 (Москва). В 2013 году Сергей стал автором в команде Фрагрантики.Προηγούμενο Νiche Aρωματα Επόμενο


Advertisement

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: