ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ Phaedon Nέα αρώματα: Coton Egyptien και Verveine Figuier

Phaedon Nέα αρώματα: Coton Egyptien και Verveine Figuier

08/29/12 02:08:30

από: Sergey Borisov


Ομορφιά , νιάτα, εφευρετικότητα είναι μερικές αρετές  που μπορούν να ανταγωνιστούν την πολυτέλεια και την ευγένεια. Αυτή η ιδέα της έξυπνης και καλλιτεχνικής χρήσης ευτελών συστατικών και η εκμετάλευση των δυνατοτήτων τους σε απίθανους συνδυασμούς ,κατά την γνώμη μου, είναι καθοριστική για τον Γαλλικό οίκο  Phaedon Paris. Ο Pierre Guillaume, που είναι ο δημιουργός όλων των αρωμάτων της εταιρείας και έγινε γνωστός  από τις δημιουργίες με τους οίκους  Parfumerie Generale, Huitieme Art Parfums και  Laboratorio Olfattivo, αποκαλύπτει μικρές απολαύσεις σε σωστούς συνδυασμούς.Τον Απρίλιο του  2012 η μάρκα Phaedon Paris κυκλοφόρησε δυο νέα αρώματα : το Coton Egyptien και το  Verveine Figuier. Και τα δυο στοχεύουν στη δροσιά μας μες στην ζέστη  το καλοκαιριού, αλλά το καθένα το κάνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

VERVEINE FIGUIER


Το Verveine Figuer
, από ότι δείχνει το όνομα του (Βερβένα  Σύκο) ,βασίζεται σε δυο φρέσκες σημειώσεις: της λέμον βερβένας και του σύκου. Η βερβένα ενισχύει το άρωμα της από το λεμόνι ,και το άρωμα του σύκου από την ντελικάτη μυρωδιά του κρίνου της κοιλάδας και των "φωτεινών" σημειώσεων ξύλων στο παρασκήνιο του αρώματος.Και τα δύο συστατικά  αυτά έχουν αναπτυχθεί αρκετά στον χώρο των niche αρωμάτων . Η βερβένα είναι ένα από τα βασικά συστατικά σε κάθε παραδοσιακή σειρά Γαλλικών αρωμάτων. Το πιο απλό σύμβολο του παράδεισου, που απότέλεσε την πρώτη μορφή ενδυμασίας του Αδάμ και της Εύας , το φύλλο συκής ξεπρόβαλλε μέσα από το διάσημο άρωμα  Premier Figuer by L'Artisan Parfumeur, που δημιούργησε η αρωματοποιός  Olivia Giacobetti. Δεδομένου ότι το αρωματικό θέμα της συκιάς  διερευνήθηκε από πάρα πολλούς αρωματοποιούς ,οι οποίοι αντιστοίχησαν την όμορφη χροιά του   με  εσπεριδοειδή —όπως στο Annick Goutal Ninfeo Mio,το  Kilian Hennessy (Bamboo Harmony), τοAu Lac Eau d'Italie, κ.λ.π.. Για τον ίδιο τον  Pierre Guillaume το  Verveine Figuer είναι το τρίτο του άρωμα ήδη που βασίζεται στην σημείωση του σύκου.Δημιούργησε μια φρέσκια αύρα σύκου στο Jardin de Kerylos 16 για τον οίκο  Parfumeire Generale, όπως επίσης μια περιορισμένης κυκλοφορίας έκδοση μιας ξηρής σημείωσης  σύκου στο  Bois Naufrage για τον ίδιο οικο. Ο Pierre δημιουργεί το τρίτο άρωμα με την σημείωση σύκου σε στυλ απλής κολώνιας "eau de cologne" , ελεύθερη από περιττό πάθος και πολυπλοκότητα. ; Oταν όλοι  βρίσκονται στην παραλία με μαγιώ, μου φαίνεται δύσκολο να ρωτήσει κάποιος , τί είναι αυτός—οδηγός ταξί ή εκατομμυριύχος; Δεν είναι το μέρος για ανταγωνισμούς φιλοδοξιών. Όταν είμαστε σχεδόν γυμνοί ,όλοι φαινόμαστε ίδιοι —άνθρωποι που απολαμβάνουμε τον ήλιο και αναζητάμε την φρεσκάδα. Το Verveine Figuer αποτελεί μια απλή ευχαρίστηση η οποία είναι  μια χαρακτηριστική μυρωδιά  Μεσογειακού παράδεισου.


Verveine Figuier
: βερβένα, κρίνος-της-κοιλάδας,φύλλα συκιάς, ίριδα και μόσχος.
 
.


COTON EGYPTIEN


Tο δεύτερο , το  Coton Egyptien, δεν πήρε το όνομά του από τα συστατικά που περιέχει,  αλλά μάλλον από τα ελαφριά και κλασσικά υλικά που φτιάχνονται α καλοκαιρινά μπλουζάκια. Το άρωμα θυμίζει  τις κολώνιες που χρησιμοποιούνται στα σαλόνια ομορφιάς των  κομμωτηρίων - ένα μπόνους μετά την περιποίηση.Η ιδέα ήταν να μειωθέί στο μέγιστο η οξύτητα των πράσινων συστατικών  που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Το Coton Egyptien  μπορεί να βρεθεί εντελώς σε  αρώματα όπως  Aliage by Estee Lauder, Chanel № 19, Shiseido Tactics,  Aramis Devin, και Christian Dior Jules.  Tο  πράσινο δροσοσιστικό μέρος του αρώματος οφείλεται στο γάλβανο και στην κλασική μυρωδιά λεμονιού. Είναι διακοσμημένο με μερικά άνθη —πούδρα ίριδας , διάφανο γιασεμί, κρίνο-της -κοιλάδα και ανθούς πορτοκαλιάς. Οι σημειώσεις μόσχων και ξύλων της βάσης επιμηκύνουν την αίσθηση της φρεσκάδας του πάνω στο δέρμα. Το φοράς σαν ένα καθαρό πουκάμισο όταν έχεις  φρεσκοπλυθεί. Η μυρωδιά της καθαριότητας συντίθεται από τον  Pierre χάρις των μοντέρων μόσχων αποκλειστικά για το άρωμα  Coton Egyptien. Τέτοια χροιά γάλβανου, γνωστού για την πικρή και έντονη φυσική πράσινη οσμή του, έχει μετατραπεί σε μια ουδέτερη άσπρη υδάτινη νότα φρεσκάδας.


Coton Egyptien: λεμόνι,γάλβανο,ίριδα,γιασεμί,ξύλο κέδρου και είδη μόσχων.
 
.


 


Συγγραφέας : Serguey Borisov
Συγγραφέας της Fragrantica

Ο Serguey Borisov έγινε γνωστός στο χώρο των αρωμάτων διαδίκτυο με το ψευδώνυμο moon_fish για περισσόερα από  10 χρόνια. Τώρα γράφει για αρώματα στα  GQ.ru και Vogue.ru, καινπροσφέρει σε αυτο το αντικείμενο σε πολλά δημοφιλή περιοδικά.

Μετάφραση κειμένου *Sophi*

  

 

 

 ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ Επόμενο


Advertisement

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: