ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ Sharif από  La Via del Profumo, Αξιολόγηση

Sharif από La Via del Profumo, Αξιολόγηση

11/07/12 06:10:30

από: Elena Vosnaki


Η ομορφιά του  Sharif μπορεί  να συγκριθεί μόνο με τον σκοπό που κρύβει πίσω του. Η λέξη Sharif σημαίνει  "ευγενής άντρας" στα Αραβικά, μεταφρασμένο κάτω από την πιθανότερη προοπτική, καθώς η ευγένεια δεν αντιπροσωπεύει την αγνότητα εξ' αίματος κάποιου ,αλλά την τελειότητα του πνεύματος του. Μέρος της Αραβικής σειράς του Abdes Salaam Attar, προερχόμενο από τον αρωματοποιό που το διαβατήριο του δείχνει Dominique Dubrana, το  Sharif είναι ένα ταξίδι πίσω στις ρίζες της αρωματοποιϊας , ένας πνευματικός οδηγός της θεραπευτικής ενδοσκόπησης και μυστικιστικής πολυπλοκότητας.
 


Tο άνοιγμα της μυρωδιάς φαρμακείου ειρωνικά μας προδιαθέτει στην γνωστή  "σημείωση του επιδέσμου" συχνή σε πολλά επονομαζόμενα "αρώματα ουντ"  που κυκλοφορούν με μια νύξη στην τεράστια Αραβική παράδοση στις μέρες μας. Αλλά μυρίζοντας κάποιος το   Sharif  δεν μπορεί να μην συνειδητοποιήσει πως αυτό είναι ένα άρωμα που μας πηγαίνει πίσω στις πραγματικές ρίζες της Ακμάζουσας Ευφορίας της αρωματοποιϊας μάλλον παρά στα εργαστήρια και στην συνθετική παρασκευή του ουντ!
 

H οξύτητα που αισθάνεσαι στις πρώτες οσφρητικές επαφές ισορροπούν ανάμεσα στο δέρμα,οσμή  καμφοράς και της ξυλώδης μούχλας ,δημιουργώντας μια φευγαλέα εντύπωση που ανοίγει τον δρόμο ώστε να αποκαλυφθούν οι εσωτερικές χροιές με το πέρασμα του χρόνου πάνω στην επιδερμίδα. Η ένταση που δημιουργείται στο άνοιγμα είναι μέρος της διφορούμενης προσσέγγισης που το άρωμα Sharif χρησιμοποιεί για να αποσπάσει την προσοχή του χρήστη. Αυτή η οξύτητα γρήγορα μαλακώνει από την κομψή απαλότητα των λιγότερων πτητικών συστατικών .Η συγχώνευση αυτού που φαίνεται σαν σανδαλόξυλο και τριαντάφυλλου συνδυασμένο με την βανίλια αμυγδάλου και του ζεστού κεχριμπαριού , συν της απροσδιόριστης παρουσίας κάποιας ανιμαλιστικής ουσίας , δημιουργούν μια κομψότητα που την ζεις που είναι σε αρμονία με το περιβάλλον και σε τέλεια ισορροπία .Μια νύξη μπαχαρικών που αναδύει κάνει το άρωμα ακόμα πιο ενδιαφέρον , αποκαλύπτοντας μια γοητευτική ιστορια κάθε φορά .


Καθώς το άρωμα στεγνώνει πάνω στο δέρμα , οι ξυλώδεις αποχρώσεις παραμένουν απαλες, αρωματίζοντας την άκρη από το μανίκι, το πίσω μέρος του λαιμού , το μαξιλάρι στο κρεβάτι... Αυτή η συγχώνευση της οξύτητας και της απαλότητας δημιουργεί μια ελκυστική  έλξη για γυναίκες που μπορεί να θέλουν να το μοιραστούν με τους άντρες για τους οποίους αυτό προορίζεται.
 

Oι μυστικιστικές ρητίνες του περισσότερου συγκεντρωτικού  Mecca Balsam (μιας άλλης εμπνευσμένης από την Αραβία δημιουργίας από τον  Abdes Salaam που ανήκει στην αρωματική σειρά του  La Via del Profumo ) είναι επενδυμένα στο άρωμα Sharif  με ένα ρούχο  μπροκάρ από  βελούδινο κεχριμπαρι και από κρεμώδη ξύλα '  πλούσιο σαν γυαλισμένο χρυσάφι, ηχηρό σαν το κάλεσμα του μιναρέ, παρήγορο σαν κάτι που σου ανήκει..

Ένα αριστουργηματικό, όμορφο άρωμα.

 

Φωτό της  Nathan Branch

Elena Vosnaki

Η Eλενα Βοσνάκη είναι ιστορικός & συγγραφέας αρωμάτων από την Ελλάδα και μια συγγραφέας στο  Fragrantica. Είναι ιδρυτής και εκδότης του Perfume Shrine, ενός από τα πιο αξιοσέβαστα ανεξάρτητα μπλογκς για αρώματα του διαδυκτίου που συμπεριλαμβάνει κριτικές αρωμάτων, νέα και συνεντεύξεις από την βιομηχανία , εκθέσεις στερεών υλικών και της ιστορίας των αρωμάτων, νικητρια του βραβείου a winner in Fragrantica Blog Awards και φιναλίστ σε αναρίθμητα βραβεία για μπλογκς.

Το συγγραφικό της έργο έχει αναγνωριστεί με το βραβείο  Fifi Awards for Editorial Excellence in 2009 και έχει συνισφέρει σε πολλές εκδόσεις σε όλο τον κόσμο.

 Προηγούμενο ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ Επόμενο


Advertisement

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: