Νiche Aρωματα The Different Company Le 15 Limited Edition

The Different Company Le 15 Limited Edition

01/15/16 03:33:53 (6 σχόλια)

από: Elena Vosnaki

Aνάμεσα στους niche οίκους αρωματοποιίας κάποιοι έχουν βάλει ψηλά τον πήχη, ίσως πολύ ψηλά, με ενδελεχή προσοχή στην λεπτομέρεια και με συνθέσεις και μπουκάλια που είναι δύσκολο να αντιγραφούν. Με στόχο την πολυτέλεια, καλύτερα να δημιουργείς κάτι που δεν κοπιάρεται. Ακολουθώντας αυτήν την συλλογιστική ο οίκος The Different Company γιορτάζει 15 παραγωγικά χρόνια στην βιομηχανία του αρώματος με την περιορισμένη έκδοση Le 15, ένα extrait de parfum της υψηλότερης ποιότητας βασισμένη στο σπάνιο και καθαγιασμένο ξύλο του Πάλο Σάντο. 

Ας παρακολουθήσουμε το σκεπτικό πίσω από την δημιουργία του από τον Luc Gabriel, CEO και πρόεδρο της The Different Company και την Alexandra Monet, αρωματοποιό.

ΕΝΑ ΑΡΩΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

"Για μακρό χρονικό διάστημα, το να δημιουργήσουμε ένα άρωμα με πρωταρχική ενέργεια μου φαινόταν απαραίτητο. Τι θα μετρούσε περισσότερο από το να ομιλήσει κανείς με τους θεούς, να στείλει μια αρωματική αύρα στο μυθικό πέρα ή να δείξουμε την απόλαυσή μας στο να φορούμε ένα μοναδικό άρωμα; Ένα καθαγιασμένο ξύλο, το Πάλο Σάντο, με πλευρές που θυμίζουν λιβάνι και σμύρνα, μια μυστικιστική σύνθεση που αιχμαλωτίζει όπως οι στίχοι ενός σαμάνου, μια ωδή στο Αιώνιο που έχει τις ρίζες του σε ένα αισθησιακό και ισχυρό άρωμα. Μαζί με την Αλεξάνδρα δημιουργήσαμε γύρω από αυτές τις σκέψεις το επετειακό Le 15 για την 15η επέτειο της The Different Company. Σε συγκέντρωση Extrait de Parfum, για να ξανανακαλύψουμε την ουσία, μια Περιορισμένη Έκδοση γιατί και το αιώνιο μπορεί να είναι εφήμερο. Ένας φόρος τιμής στην τέχνη μας."—Luc Gabriel

 

ΕΝΑ ΙΕΡΟ, ΣΑΜΑΝΙΣΤΙΚΟ ΞΥΛΟ 

"Ήθελα να δουλέψω πάνω σε ένα διαφορετικό ξύλο, ένα ξύλο που είναι ταυτόχρονα φρέσκο και αισθησιακό. Πρόσφατα ανακάλυψα το Πάλο Σάντο και αμέσως με αποπλάνησε το άρωμά του και κατόπιν η ιστορία του. Ιερό στην Νότιο Αμερική, όπου οι σαμάνοι το χρησιμοποιούσαν για να κρατούν σε απόσταση τα κακά πνεύματα και τις ασθένεις, το Πάλο Σάντο αναπτύσσει μια μυστικιστική ευωδιά. Μου αρέσει η ιδέα ότι πρέπει να καεί για να αποκαλυφθεί η αρωματική του ουσία, το βλέπω ως μια επιστροφή στις βάσεις της αρωματοποιΐας όταν ο αρωματικός καπνός ανέβαινε προς τους θεούς per fumare (διαμέσω του καπνού). Δημιούργησα αυτό το άρωμα συνδυάζοντας σμύρνα και λιβάνι με κέδρο από την οροσειρά του Άτλαντα, μοσχοκάρυδο και περγαμόντο Καλαβρίας, ώστε να να αναδείξω την φρεσκάδα και τις αντιθέσεις. Ο πολύτιμος μόσχος συμπληρώνει την ξυλώδη πλευρά για περισσότερη άνεση και αισθησιασμό. Ήθελα αυτό το άρωμα να προσφέρει έκπληξη αλλά και να καθησυχάζει σαν μια προσευχή που στρέφεται προς τον ουρανό."—Alexandra Monet


H ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ LE 15, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το άρωμα είναι σε συγκέντρωση Extrait de Parfum σχεδιασμένο να ανάγεται στις ρίζες της αρωματοποιΐας, και παρήχθη σε μια περιορισμένη έκδοση των 1500 φυαλών με μεταξοτυπία. Με το Le 15 ο οίκος The Different Company φέρνει μια νέα προοπτική στην αρχαία τέχνη και προσφέρει αισθητική απόλαυση με κομψότητα. 'Ολες οι λεπτομέρειες έχουν σχεδιαστεί ειδικά. Μια πλακέτα από πλατίνα κοσμεί την φιάλη, μια ετικέτα με ασημένιο μελάνι το κουτί, ένα πολυτελές κουτί που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μετά το πέρας της χρήσης του αρώματος...

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΟ ΣΑΝΤΟ 

Ένα ιερό, μαγικό ξύλο της Νοτίου Αμερικής, το Πάλο Σάντο χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους Ίνκας για την δύναμή του. Έχει πολλές αξιοπρόσεκτες ιδιότητες: χαλαρωτικό, αντιοξειδωτικό αλλά και με πνευματικές ιδιότητες, οι Νοτιοαμερικανοί, και ιδιαίτερα οι Περουβιανοί, είναι αφοσιωμένοι σ'αυτό και το χρησιμοποιούν για ιατρικούς σκοπούς. 

Σε χρήση ως θυμίαμα, το ξύλο αυτό πιστεύεται ότι διώχνει το κακό, "αποκαλύπτει την ψυχή του δέντρου όταν καίγεται"  όπως τραγουδά η Περουβιανή τραγουδίστρια  Olga Milla.

Αυτό το ιερό δέντρο μεγαλώνει σε άνυδρη γη, που του δίνει την δύναμή της, αλλά χρειάζεται πάνω από δύο χρόνια, ριζώνοντας, για να αναδείξει τις ιδιότητές του. Η παράδοση απαιτεί να μην κοπεί το δέντρο αλλά να αφεθεί να πεθάνει και να πέσει μόνο του. Σήμερα στην Νότιο Αμερική, ιδιαίτερα στο Εκουαδόρ, απαγορεύεται η ξύλευσή του καθώς αποτελεί προστατευόμενο είδος. Το Πάλο Σάντο αναδύει ένα άρωμα ξυλώδους άμβρας, με ρητινώδεις και πικάντικες αποχρώσεις που απαλύνονται με φρέσκες λουλουδάτες νότες όταν είναι φρέσκο. 

This divine tree grows in dry earth, which give it its power, but it needs more than two years, laying down on the ground, to fully release its properties. The tradition requires to not cut the tree and let it die and fell down. Todays in South America, espacially in Ecuador, it is forbiden to cut a Palo Santo tree which is a protected species. The Palo Santo releases a woody ambered, resinous and spicy perfume, softens by fresh floral notes.

Η αρωματοποιός έχει προσεκτικά επιλέξει περγαμόντο, μοσχοκάρυδο, κέδρο του Άτλαντα, guaiacwood, βετιβερία, σμύρνα και λάβδανο για το Le 15. Το άρωμα επιπλέον στολίζεται με hedione (συνθετικό υλικό που αποκαλείται "φωτεινό γιασεμί") και ένα σύμπλεγμα νοτών μόσχου. 

Le 15: 15th Anniversary Edition
Aρωματοποιός: Alexandra Monet
Αρωματική Οικογένεια:  Ξυλώδες Πικάντικο
 

Le 15 από την The Different company κοστολογείται στα 139 ευρώ για την έκδοση  for the των 50 ml bottle edition και διατίθεται από την εταιρεία ήδη από το φθινόπωρο 2015 για όσο τα αποθέματα διαρκούν.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ

Με έφεση στα αρώματα που διακρίνονται για τον μυστικιστικό αλλά και πικάντικο χαρακτήρα τους με χαρά δοκίμασα το επετειακό Le 15 που είχα την τύχη να γνωρίσω χάρις στους αρωματικούς δημιουργούς του. Πρόκειται για ένα άρωμα διαφορετικό, με τονισμένη την niche προέλευση, με έντονα πικάντικο χαρακτήρα στα αρχικά στάδια, όπου υπερισχύει η πλευρά του μοσχοκάρυδου με την χροιά του μεταξύ ζεστού και κρύου. Με το πέρασμα του χρόνου αποχρώσεις μύρου (σμύρνας) και ξύλων αναδύονται με μια υποψία της αίσθησης που αφήνει συνήθως το γενναιόδωρο τριαντάφυλλο (που όμως δεν αναφέρεται στην σύνθεση) στις ξυλώδεις κολώνιες. 

Η αίσθηση είναι πράγματι εξώκοσμη, με μια πνευματικότητα που δεν κάνει παραχωρήσεις, χωρίς να παύει στιγμή να είναι φιλική στον χρήστη. Οπωσδήποτε ο έντονα ξυλώδης και πικάντικος χαρακτήρας του θα γοητεύσει περισσότερο τους άντρες. Αλλά και οι γυναίκες που τολμούν να φορέσουν ένα άρωμα που δεν υποκύπτει σε γνωστά "τερτίπια" θηλυκότητας μπορούν να το χρησιμοποιοήσουν άφοβα. Ίσως ως το πιο εύκολο "ξόρκι" κατά της αρνητικής ενέργειας που συναντάμε στην καθημερινότητά μας!

Έχει καλή διάρκεια με απαλή διακύμανση ώστε να μην γίνεται ενοχλητικό στους γύρω μας. Η παρουσίασή του, δε, είναι στα γνωστά πλαίσια της λιτής, αφαιρετικής, αλλά στιβαρής πολυτέλειας που μας έχει συνηθίσει η The Different Company. 

 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ FRAGRANTICA

Είναι τιμή μου να μπορώ να προσφέρω μια συλλεκτική μινιατούρα του ιδιαίτερου αυτού αρώματος σε έναν τυχερό που θα επιλέξω από τους αναγνώστες μας που θα αφήσουν ένα σχόλιο κάτω από αυτό το άρθρο. Δώστε μας την άποψή σας σχετικά με τα ξυλώδη αρώματα και τι σας ελκύει  ή όχι σε αυτά.

ΝΒ. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και θα αξιολογηθούν για την τεκμηρίωσή τους και όχι για το αν είναι θετικές ή αρνητικές. 


 

Elena Vosnaki

Elena Vosnaki is a historian and perfume writer from Greece and a Writer for Fragrantica. She is the founder and editor of Perfume Shrine, one of the most respected independent online publications on perfume containing fragrance reviews, industry interviews, essays on raw materials and perfume history, a winner in Fragrantica Blog Awards and a finalist in numerous blog awards contests.

Her writing was recognized at the Fifi Awards for Editorial Excellence in 2009 and she contributes to publications around the world.

 Προηγούμενο Νiche Aρωματα Επόμενο


Advertisement

nickr
nickr

συνεχεια...
Εχω μια ιδιαιτερη αδυναμια στα μοναστηριακά συστατικα(σμυρνα ,λιβανι), στον κεδρο (του λιβανου)και στα μπαχαρικα(κυριως γαλιφαλλο, κανελα). Καποια αντρικα αρώματα που δοκιμασα (με αυτα τα συστατικα) δεν μου εδωσαν αυτήν την αισθηση της μεθεξης που εγω αποζητώ!!

Jan
26
2016
nickr
nickr

Διαβαζοντας όλη αυτη τη φιλοσοφια γύρω από αυτο το άρωμα και το τι ήθελαν οι δημιουργοι του να πετυχουν, το λιγοτερο που θα ήθελα ειναι απλα να το βαλω στον καρπό μου και να το μυρισω.

Εχω την πεποιθηση ,με ολα αυτα που περιλαμβανει , οτι θα με ταξιδεψει σε ενα κοσμο μυστικιστικό ,οτι θα αποτελεσει ενα διαυλο να αισθανθω το καλλος του Θείου.
Θα ειναι κατι σαν τη ζαλη της Σίβυλλας-οχι του ...Βηματος!!

Γενικα μου αρεσουν τετοιου ειδους αρώματα !

Jan
26
2016
ELENAPANTERA
ELENAPANTERA

...."Ένα ιερό, μαγικό ξύλο της Νοτίου Αμερικής, το Πάλο Σάντο χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους Ίνκας για την δύναμή του. Έχει πολλές αξιοπρόσεκτες ιδιότητες: χαλαρωτικό, αντιοξειδωτικό αλλά και με πνευματικές ιδιότητες"....
ΜΟΝΟ AYTΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΕ ΜΕΡΗ ΜΑΚΡΙΝΑ. ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΑΡΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Jan
21
2016
guest_
guest_

...."Ένα ιερό, μαγικό ξύλο της Νοτίου Αμερικής, το Πάλο Σάντο χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους Ίνκας για την δύναμή του. Έχει πολλές αξιοπρόσεκτες ιδιότητες: χαλαρωτικό, αντιοξειδωτικό αλλά και με πνευματικές ιδιότητες"....
ΜΟΝΟ AYTΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΕ ΜΕΡΗ ΜΑΚΡΙΝΑ. ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΑΡΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Jan
21
2016
pleasure
pleasure

Palo Santo λοιπόν! Η αλήθεια είναι ότι όσα αναφέρονται στο άρθρο σχετικά με το ξύλο αυτό, προκάλεσαν το ενδιαφέρον μου. Το γεγονός ότι από τη μία, δεν είχα καμία απολύτως προηγούμενη γνώση και από την άλλη η αναφορά του Palo Santo ως "ιερό ξύλο" που χρησιμοποιήθηκε για ιατρικούς σκοπούς, με ώθησαν να ψάξω μερικές επιπλέον πληροφορίες.

Θα ήθελα να σταθώ λίγο στο γεγονός, ότι τα κυριότερα συστατικά του αιθέριου ελαίου του Palo Santo είναι το d-λιμονένιο (89,3%) και η α-τερπινεόλη (10,9%). Το d-λιμονένιο είναι ένα κυκλικό τερπένιο, με έντονη μυρωδιά πορτοκαλιών, που απαντάται στη φλούδα των λεμονιών - από τα οποία πήρε και το όνομα του. Η α-τερπινεόλη διαθέτει επίσης ευχάριστη μυρωδιά που μοιάζει με αυτή της πασχαλιάς.

Ο Ιπποκράτης αναφέρει το d-λιμονένιο ως μία ισχυρά αποσυμφορητική ουσία, ενώ σύγχρονες έρευνες αναφέρονται στις αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, μπορώ να φανταστώ γιατί το Palo Santo έχει κινήσει το ενδιαφέρον τόσο των αρωματοποιών, όσο και των θεραπευτών....

Γενικότερα, έχω μια ροπή προς τα λουλουδένια και όχι προς τα ξυλώδη γυναικεία αρώματα. Παρόλα αυτά, λατρεύω τη νότα του κέδρου που είναι κοινός παρονομαστής σχεδόν σε όλα τα αγαπημένα μου αρώματα.

Εκτιμώ πολύ τα ανδρικά ξυλώδη αρώματα και επιπλέον ομολογώ ότι αυτά υπήρξαν η αιτία που πολλές φορές άπλωσα το... μακρύ χεράκι μου στις συλλογές των ανδρών της οικογένειας....

Jan
20
2016
elena vosnaki
elena vosnaki

Nα υπενθυμίσω ότι πρέπει να αφήσετε κάποιο σχόλιο για να επιλεχθεί νικητής που θα λάβει την συλλεκτική μινιατούρα. Αν υπάρχει οποιαδήποτε απορία παρακαλώ ρωτήστε μας.

Jan
18
2016

Πείτε την γνώμη σας

Γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα δικά σας σχόλια.

Advertisement

Advertisement

Επώνυμες μάρκες και αρώματα: