Noτες

Πληκτρολογήστε μερικά γράμματα για να περιορίσετε τη λίστα:

ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Πιο συχνά στην αρωματοποιία με τον όρο "Κίτρα" περιγράφουμε όλο το φάσμα των εσπεριδοειδών ( Hesperidia ), το όνομά τους προέρχεται από τις Εσπερίδες, τις νύμφες από την ελληνική μυθολογία. Αυτά είναι είτε οι καρποί των δέντρων ή διάφορες πρώτες ύλες που έχουν οσμή σαν του κίτρου (κυρίως της λουϊζας και του λεμονόγρασου) ,μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται μερικά από τα αρχαιότερα συστατικά στην αρωματοποιία μαζί με τις ρητίνες. Οι πιο σύγχρονες παραλλαγές, όπως το γκρέιπ-φρουτ, το γιούζου και το χασάκου, είναι σχετικά πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της εκχύλισης αρωμάτων.

Τα αποστάγματα εσπεριδοειδών αποστάζονται στο κρύο στις περισσότερες περιπτώσεις για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους ακέραια. Το πετίτ γκρέιν αποτελεί εξαίρεση, καθώς προέρχεται από την απόσταξη στον ατμό, των κλαδιών και των φύλλων του δέντρου της νεραντζιάς. Τα Εσπεριδοειδή

παρέχουν μια αναζωογονητική και εξαιρετική ποιότητα στα αρώματα, αντιπροσωπεύοντας την κορυφαία σημείωση του αρώματος που γαργαλάει τη μύτη μας και μας δίνει χαρά. Είναι χρήσιμα για την διαύγεια του μυαλού ,και για μία φωτεινή και αισιόδοξη αίσθηση, προσδίδοντας έναν αέρα κομψότητας και καθαριότητας. Το Περγαμόντο είναι ιδιαίτερα αναπόσπαστο μέρος του κλασικού τύπου Eau de Cologne. Τα Εσπεριδοειδή συντροφεύουν κλασσικά πιο σταθερές σημειώσεις λουλουδιών και ρητίνων στα ανατολίτικα αρώματα και επίσης ταιριάζουν πολύ με άλλες φρουτώδεις νότες, αφαιρώντας τη γλυκύτητα και δίνοντας δριμύτητα στην σύνθεση.

περισσότερα...

ΦΡΟΥΤΑ ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Οι φρουτωδεις νότες (που αποτελούν μία ταξη από μόνες τους) έχουν γίνει πολύ διάσημες πρόσφατα και αξίζουν από μόνες τους μία κατηγορία. Οι νότες των λαχανικών είναι ασυνήθιστες ,μερικές φορές εφαρμόζονται μέσα από την ψευδαίσθηση :για παράδειγμα η νότα γογγυλιού που ουσιαστiκά πρόκειται για το ρίζωμα της ίριδας

Σαν κανόνας ,τα φρούτα και τα λαχανικά αντιστέκονται στις διαδικασίες απόσταξης και εκχύλισης εξαιτίας του υψηλού ποσοστού νερού που περιέχουν και παραμένουν ως κατασκευασμένες νότες στα αρώματα. Η επίδραση τους κυμαίνεται από αναζωογονητική έως και μέχρι χυμώδης ,και φτάνει μέχρι να είναι έντονη και μυστηριώδης.

Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν μια λεπτή υφή και μια αναζωογονητική αίσθηση στα αρώματα.Τα Φρούτα ως νότα αρωμάτων, έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή στην κατηγορία "φρουτώδη-φλόραλ" στη δεκαετία του 2000, ενώ το ροδάκινο και το δαμάσκηνο ήταν τα βασικά συστατικά "βάσης" στην κλασική αρωματοποιία (όπως το περίφημο Persicol) από τα οποία παράγονταν πολλά από τα εικονικά αρώματα του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.Οι ξηροί καρποί

σε αρώματα περιλαμβάνουν συνήθως το πολύ δημοφιλές αμύγδαλο (μερικές φορές συγχέεται με το δέντρο της κερασιάς, το οποίο είναι ένα ηλιοτρόπιο και που συχνά δημιουργείται μέσω των ίδιων υλικών που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία της νότας του ηλιοτρόπιου και τις μιμόζας),τα φιστίκια (όπως το άρωμα Bois Farine),τα φουντούκια (όπως τα αρώματα Praline de Santal και Mechant Loup). Αυτές είναι όλες κατασκευασμένες σημειώσεις. Οι νότες "ξηρών καρπών" μπορεί να είναι όμορφες άγκυρες σε πιο αιθέρια ή γήινα υλικά, σαν το βετιβέρ, όπως αποδεικνύεται στο άρωμα Vetiver Tonka της σειράς Hermessences.

περισσότερα...

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Μια αυτονόητη κατηγορία από νότες, άμεσα συνδεδεμένες από αρωματικά άνθη, συχνά πλούσια σε απόχρωσεις: από την νοτα κορυφής του ylang-ylang, στις αποχρώσεις κρασιού των φρέσκων τριαντάφυλλων και το πούδρενιο αρωμα ,του αμύγδαλου-ίδιο με αυτό του ηλιοτρόπιου, στη camphorous πλευρά του φρεσκο-κομμένου τεμπέρι, μέχρι στην βερυκοκένια μυρωδιά του Osmanthus, οι πινελιές λεμονιού της μανόλιας και οι καραμελένιες πτυχές της λεβάντας, τα λουλούδια μπορούν να παρουσιάσουν πολλές αναπάντεχες πλευρές έκπληξης που ποτέ δεν παύουν να συναρπάζουν όχι μόνο τα έντομα, αλλά τους άνθρωπους επίσης.

Πολλά από τα αρώματα λουλούδιων παρέχονται μέσα από φυσικές πηγές: τριαντάφυλλο και γιασεμί, είναι πασίγνωστα για την απαράμιλλη μυρωδιά των αποστάγματων τους, που παρέχονται μέσα από πολλές διαφορετικές τεχνικές (εκχύλιση με διαλύτη, απορρόφηση, αποστάγματα). Τα άλλα φυσικά εκχυλίσματα λουλουδιών περιλαμβάνουν τέμπερι,λεβάντα,μυγκε,οsmanthus, immortelle, ylang ylang και κατιφές.

Άλλα λουλούδια αρνούνται να δώσουν το άρωμα του πυρήνα τους, ή η απόδοση είναι τόσο λεπτή ώστε ο μόνος τροπος αναπαραγωγής της μυρωδιάς γίνεται στο εργαστήριο.Η βιολέτα , ο λωτός και το νούφαρο ι παράγουν μια απόλυτη εσανς , αλλά είναι πολύ ακριβά και η απόδοση είναι τόσο μικρή ώστε μόνον εξειδικευμένες μέθοδοι και βιοτεχνικές / φυσικες μονάδες μπορούν να αντέξουν οικονομικά να τα χρησιμοποιήσουν.

Τα ακόλουθα λουλούδια συνήθως ανακατασκευάστηκαν στο εργαστήριο μέσω διάφορων συνθετικών μόριων: φρέζια, παιωνία, κρίνος της κοιλάδας, μιμόζα, ηλιοτρόπιο, βιολετα (το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου), νάρκισσος, νάρκισσος, υάκινθος ...

Οι μυρωδιές των λουλουδιών προσθέτουν μια ρομαντική και συχνά γυναικεία πινελιά σε μια σύνθεση, αυξάνοντας την αίσθηση της φυσικής ομορφιάς που προέρχεται από τη μυρωδιά, αναζωπυρώνουν τις φευγαλέες νότες σε ένα μωσαϊκό όπου όλα έχουν τη θέση τους και την άμβλυνση ορισμένων από την βαρύτητα των πιο σταθερων υλικών, όπως οι ρητίνες και τα βάλσαμα. Το Φυσικό λουλούδι εξάγει επίσης την ψυχή, αν θέλουμε να πιστεύουμε στην αρωματοθεραπεία, στην απάμβλυνση της επαφή με τον φυσικό κόσμο και την παροχή της πνευματικής ανάτασης.

Τα λουλούδια διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην φλοραλ οικογένεια των αρωματων , προφανώς, αλλά καταφέρνουν να εισέλθουν σχεδόν σε όλες τις αρωματικές συνθέσεις με την μία ή την άλλη μορφή, από το ελαφρύτερο eau de Cologne ως και την πιο πλούσια ανατολίτικη κολώνια, έως και σε ορισμένες ανδρικές κολόνιες. Παίζουν κυρίως ένα ενδιαφέρον ρόλο στα «άνθη της Ανατολής" (florientals), όπου λάμπουν μέσα στην σαφέστερη πολυτέλεια των υλικών της ανατολικής προέλευσης.

περισσότερα...

ΛΕΥΚΑ ΑΝΘΗ

Αυτή είναι μια υποομάδα στο πλαίσιο της ομάδας λουλούδια, αλλά αξίζει τη δική της θέση που οφείλεται στο γεγονός ότι τα «λευκά λουλούδια" αποτελούν τη βάση για μια ολόκληρη αρωματική υποκατηγορία: αυτή των" Λευκών ανθών" , Με τον όρο λευκά λουλούδια, αναφερόμαστε στα άνθη πορτοκαλιάς, το γιασεμί,τη γαρδένια,το τριαντάφυλλο και το frangipani. Ακόμα κι αν το αγιόκλημα μπορεί πραγματικά να είναι κίτρινο στη φύση, η μυρωδιά του προφίλ του δεν όμοια με αυτή των άλλων κίτρινων ανθών (όπως της μιμόζας), και χαρακτηρίζεται από την γλυκιά, όλο νέκταρ και βαριά οσμή του σαν αυτή των λευκών λουλουδιών. Το Κρίνο

της κοιλάδας, αν και λευκό το χρώμα του, έχει χαρακτηριστεί ως ένα «πράσινο floral", διότι στερείται μερικά από τα χαρακτηριστικά σαν των άλλων λευκών ανθών και μοιράζεται πτυχές με άλλα μέλη της ομάδας των «πράσινων λουλουδιών" (σύμφωνα με την κατάταξή του από τον Edmond Roudnitska): Υάκινθος και νάρκισσος

Τα Λευκά λουλούδια έχουν το πιο ναρκωτικό άρωμα από όλα τα άνθη:ελκυστική, πλούσια και αληθινά μεθυστική μυρωδιά, σχεδόν σαν ένας κώδικας για την έντονη θηλυκότητα μέσα σε κάθε άρωμα που αυτά πρωταγωνιστούν.

περισσότερα...

ΠΡΑΣΙΝΑ,ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ FOUGERES

Με τον όρο "πράσινο" αναφερόμαστε στις νότες των αρωμάτων των σπασμένων φύλλων και το φρεσκοκομμένο γρασίδι, τα οποία αποπνέουν μια πικάντικη ποιότητα. Σε αυτή την κατάταξη συναντάμε μερικά από τα κλασικά πικάντικα αποστάγματα, όπως γάλβανο, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια ρητίνη από ένα ψηλό τύπο χόρτου με αντιστήριξη, με πικρή οσμη και πράσινο προφίλ . Αυτή είναι αναμφισβήτητα η τοπ νότα-όπως οι νότες του Vent Vert Balmain, όπου ετέθη για πρώτη φορά να χρησιμοποιήθει σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Τα Φύλλα συκής είναι μια μοναδική σημείωση που παρέχονται μέσω συνθετικών που δίνουν στα σύγχρονα αρώματα πικρό- πράσινο-όμοιο με της καρύδας-γλυκό άρωμα. Ένα άλλο ιδιόμορφο άρωμα φύλλων που έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι των φύλλων ντομάτας, χαρακτήριστικό σε Eau de Campagne από Sisley, Folavril από A.Goutal και Liberte Acidulee από Les Belles de Nina Ricci.

Το Φύλλο Βιολέτας είναι ένα σύγχρονο πράσινο σημείωμα και είναι πολύ δημοφιλής νότα. Δίνει μια αίσθηση υδατινη θυμίζει το φρεσκοκομμένο αγγούρι σε πολλές συνθέσεις, ειδικά σε ανδρικές. Μια υποκατηγορία είναι οι νοτες από φύλλα τσαγιού που εμποτίζουν μείγματα με μοναδικό προφίλ , σύμφωνα με την ποικιλία που επιλέγει η αρωματοποιός (πράσινο, κόκκινο, λευκό, μαύρο, oolong, κλπ). Βότανα

αναφέρονται ως «αρωματικές νότες» από τους αρωματοποιούς. Αυτά περιλαμβάνουν τα βότανα που γνωρίζουμε από το μαγείρεμα, όπως δενδρολίβανο, θυμάρι, μέντα, εστραγκόν, μαντζουράνα, το μάραθο, ο βασιλικός (το οποίο θεωρείται μία πικάντικη σημείωση χάρη στο περιεχόμενο του σε ευγενόλη), φασκόμηλο, γλυκάνισο. Άλλες νότες, όπως Αρτεμισία, calamus, αγγελική και νάρδος (jatamansi) έχουν έντονο και τόσο διακριτικό άρωμα που χαρακτηρίζουν τις συνθέσεις που μπαίνουν..

Φτέρη είναι η χαρακτηριστική νότα του όρου άρωμα Fougère (φτέρη στα γαλλικά), το οποίο δεν είναι ακριβώς έτσι όπως προέρχεται από τη φύση (οι φτέρες εχουν ελάχιστη μυρωδιά), αλλά από μια ιστορική "συμφωνία" μεταξύ λεβάντα-βρύα-κουμαρίνης, που επινοήθηκε για να παράγουν το μυστηριώδες σημείωμα που έχει ένα καταπράσινο, υγρό δάσος . Το αρχέτυπο αυτού του τύπου του αρώματος είναι Fougère Royale από Houbigant, που δημιουργήθηκε από Paul Parquet το 1882. Το αποτέλεσμα ήταν μια αλληλεπίδραση ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό, με ξυλώδη, υγρό και δροσερό χαρακτήρα, για την ίδρυση Fougères ως πεμπτουσία σε αρρενωπά αρώματα. Αρώματα Ferny

αναδημιουργουν τις γήινες, υγρές και σκοτεινές μυρωδιες του δάσους που σε μεγάλο βαθμό βασίζονται στην φαντασία , ακόμα και αν και η εκχύλιση με πτητικούς διαλύτες 'οπως της Aspidium φτέρης μπορεί να αποφέρει ελάχιστα ικανοποιητική ποσότητα. Η υποκατηγορία των αρωματικών Fougères, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και τα βότανα στην κλασική δομή τους, είναι ίσως η πιο πυκνοκατοικημένη κατηγορία στις ανδρικές κολόνιες.

περισσότερα...

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Τα μπαχαρικά είναι μια γνωστή κατηγορία των αρωματικών σημειώσεων , χάρη κυρίως στη μακροχρόνια ένταξή τους στα τρόφιμα. Ορισμένα από αυτά έχουν εξέχουσα θέση στο ντουλάπι κάθε κουζίνας, όπως η κανέλα, πιπέρι, γαρίφαλο, κόλιανδρο, το τζίντζερ. Άλλα είναι πιο ασυνήθιστα, 'οπως το επιλεγμένο και συλλεγμένο με το χέρι σαφράν, tamarind και κύμινο και το απαλό, ρόδινο ροζ πιπέρι.Τα αληθινά μπαχαρικά έχουν αποξηρανθεί, αλλά υπάρχουν ορισμένα βότανα που έχουν μια πικάντικη γεύση , όπως η ρίγανη. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο νωπά ή και αποξηραμένα.Τα μπαχαρικά

ταξινομούνται ως "ζεστά / μικρής διαρκειας" (έντονο κάψιμο και για σύντομο χρονικό διάστημα), όπως η κανέλα, και "κρύα / μακρύς διαρκειας» (ήπια, δίνοντας μια αίσθηση δροσιάς και όχι από την καύση , με παρατεταμένη επίγευση), όπως κόλιανδρο, κύμινο και κάρδαμο. Αυτό βοηθά τον αρωματοποιό να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά το χειρισμό του με τα μπαχαρικά ανάλογα με την προσωπική του αντίληψη του αρώματος. Μπορούν να συνδεθούν με παρόμοια υλικά για να ενισχύσουν το άρωμά τους, ή μπορούν να παρέχουν μια πτυχή αντιπαράθεσης.

περισσότερα...

ΓΛΥΚΕΣ ΚΑΙ GOURMAND ΜΥΡΩΔΙΕΣ

Αυτή η ομάδα από νότες έχει καθιερωθεί πραγματικά και πολλαπλασιάζονται πλέον με την έλευση των αρωμάτων "gourmand", μιας υποδιαίρεσης της ομάδας των αρωμάτων της Ανατολής, που καθιερώθηκε τη δεκαετία του 1990 και του 2000. Αυτά τα αρώματα, που είναι βασισμένα σε μεγάλο βαθμό στη βανίλια, θυμίζουν μυρωδιές τροφίμων , ειδικά οσμές γλυκών και επιδορπίων' Κυμαίνονται από την απλή σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και την καραμέλα ως και από πιο σύνθετες ή πιο εξωτικές συνταγές, όπως τα αμυγδαλωτά, την κρεμ μπρυλέ, και τα πάντα δημοφιλή cupcakes και το μαντολάτο .

Το πρώτο επιτυχημένο "gourmand" άρωμα ήταν to ΑNGEL, το 1992, το οποίο παράγει ένα αποτέλεσμα καραμέλας και σοκολάτας με τη χρήση της αιθυλικής μαλτόλης (η μυρωδιά από to μαλλί της γριάς /των ζαχαρωτών),το φυσικό πατσουλί(το οποίο έχει μια πτυχή κακάο ), παράλληλα και με τη χρήση της βιομηχανικής αιθυλικής-βανιλίνης. Από κει και πέρα, μετά την δεδομένη εμπορική επιτυχία του ANGEL,οι gourmand μυρωδιές άνθισαν και η ομάδα αυτών των σημειώσεων είναι από τις πιο σημαντικές στη σύγχρονη αρωματοποιία. Αν και μερικά φυσικά υλικά έχουν σήμερα πτυχές που είναι γλυκές ή foody, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των σημειώσεων αναπαράγονται μέσω της έξυπνης ανάμειξης των φυσικών και συνθετικών συστατικών.

Αν και χρησιμοποιούνται κυρίως σε γυναικεία αρώματα, τα οποία μπορούν πιο εύκολα να περιλαμβάνουν γλυκιές σημειώσεις, οι σημειώσεις gourmand δεν αποκλείονται από αvτδικά ή unisex αρώματα. Αυτές οι νότες από λιχουδιές

παράγουν ένα αίσθημα ευφορίας και όρεξης για παιχνίδι, με αποτέλεσμα ενός κορεσμού στην γεύση εκτός από τα ρουθούνια, επιβεβαιώνοντας έτσι το γεγονός ότι η μυρωδιά είναι ένας συνδυασμός της γεύσης και της όσφρησης. Θα μας κάνει να δούμε τα αρώματα μας με έναν εντελώς νέο τρόπο και είναι ενδιαφέρον, όταν οι νότες αυτές χρησιμοποιούνται από έναν εξειδικευμένο αρωματοποιό που μπορεί να τις χειριστεί έτσι ώστε να δημιουργεί όλο και πιο σύνθετα αρώματα.

περισσότερα...

ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΒΡΥΑ

Οι Ξυλώδεις Νότες είναι εξαρτώμενες και εύκαμπτες, ένα είδος μπαλαντέρ στο τραπέζι ενός ειδικευμένου αρωματοποιού, παρέχοντας τη βάση της σύνθεσης και την ενίσχυση των άλλων στοιχείων, σύμφωνα με το οσφρητικό προφίλ τους.Μερικές μόνο πολύτιμες από αυτές τις νότες μπορεί να χρησιμεύσουν ως νότες κορυφής ή της καρδιάς, π.χ.το ξύλο τριανταφυλλιάς.

Το προφίλ της μυρωδιάς των ξύλων κυμαίνεται ανάλογα από τους διαφορετικούς τύπους των δέντρων που προέρχονται. Μερικά από τα ξύλα αυτά μπορεί να μυρίζουν σαν κόλλα,ή να μυρίζουν σαν φαινόλες, όπως το ξύλο γκουϊακ. Άλλες νότες είναι λιτές και θυμίζουν την οσμή του ξύσματος μολυβιού π.χ. το ξύλο κέδρου . Άλλες εξακολουθούν να είναι κρεμώδεις, γαλακτώδεις, βαθιές και απαλές, όπως το σανταλόξυλο.Και υπάρχουν νότες οι οποίες είναι τόσο ατομικές ώστε να μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο της σύνθεσης: ξύλο αγκαρ ουντ / ούτι, το προϊόν που προέρχεται από το δέντρο της Aquillaria και την ασθένεια του από ένα μύκητα, η οποία νότα αυτή είναι πολύ πλούσια και πολύπλοκη, που περιλαμβάνει οσμές καρυδιάς, βρύων, κλεισούρας, ακόμη και καμφοράς . Ή ακόμα σκεφτείτε πόσο η οσμή του πεύκου ή του έλατου μας θυμίζει συγκεκριμένες εποχές του χρόνου, χάρη στις ενώσεις τους.

Σκεφτείτε κάποιες νότες που παράγονται μέσω φυσικών μέσων, όπως την διάβρωση και την απόσταξη των ροκανιδιών,και αρκετές άλλες σημειώσεις' μερικές από αυτές αν και θα μπορούσαν να παραχθούν μέσω του φυσικού περιβάλλοντος, παράγονται μέσω της σύνθεσης στο εργαστήριο. Οι λόγοι περιλαμβάνουν την ανθοφορία, την αποδοτικότητα και την ασφάλεια.

Το βέτιβερ και το πατσουλί είναι ενδιαφέρουσες εξαιρέσεις στην ομάδα ' το Vetiver είναι στην πραγματικότητα ένα χόρτο με ένα περίπλοκο σύστημα ριζών και το πατσουλί είναι το φύλλο ενός θάμνου της Ανατολής, αλλά το οσφρητικό προφίλ τους είναι ξυλώδες , εξ' ου και η ταξινόμηση τους αυτή .Οι ξυλώδεις Νότες κυριαρχούν στον τομέα των ανδρικών αρωμάτων,χάρις κυρίως στον συνειρμό που φέρνουν στο μυαλό μας και λιγότερο λόγω της μυρωδιάς τους, αν και η ευκαμψία τους τις καθιστά μια ουσιαστική συνιστώσα στα γυναικεία και unisex αρώματα επίσης. Πραγματικά, υπάρχουν πολύ λίγα αρώματα που θα χρειαστούν μόνο μία ξυλώδη νότα. Τα Βρύα

περιλαμβάνουν μια υποομάδα, καθώς αποτελούνται από παρασιτικούς οργανισμούς, τις λειχήνες που αναπτύσσονται στα δέντρα' αυτές οι νότες είναι τα βρύα ( Evernia prunastri ) και τα βρύα βελανιδιάς ( Evernia furfuracea ). Το προφίλ της μυρωδιάς των βρύων είναι αναντικατάστατη, αν και έγιναν σημαντικές προσπάθειες στον τομέα των αρωμάτων για την αναπαραγωγής αυτής της οσμής- με όμοια μόρια' σήμερα αυτές οι πρώτες ύλες έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ελέγχου των Αρωμάτων (IFRA). Τα Βρύα

είναι πικρά σαν το μελάνι στην οσμή, με μια βαθιά, ενοχλητική σκοτεινότητα, σκούρα πράσινη, που μοιάζει στη μυρωδιά της χλόης του δάσους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Για το λόγο η ομάδα των βρύων αποτελεί ως γνωστόν, τη ραχοκοκαλιά της οικογένειας των Chypre και Fougère αρωμάτων. Πράγματι, τα βρύα είναι ένα ένα μέρος της τριάδας των συμφωνιών που αποτελούν το σκελετό των δύο αυτών κατηγοριών. Οι ιδιότητές τους είναι σκεπτικές, ενδοσκοπικές και αισθησιακά σκοτεινές, δίνοντας μία ιδιαίτερη ρετρό ποιότητα στα αρώματα.

περισσότερα...

ΡΗΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΑ

Οι πρώτες ύλες που υπάγονται στην ομπρέλα των ρητίνων και βάλσαμων είναι από τα πιο αρχαία συστατικά αρωμάτων, συχνά η βάση της οικογένειας των Ανατολικων αρωμάτων. Αυτές οι ύλες κατατάσσονται σε διαφορετικό οσφρητικό προφίλ ανάλογα με τις αρωματικές ιδιότητές τους.

Τα απαλά συστατικά περιλαμβάνουν το βαλσαμικό άρωμα της βανίλιας ,το benzoin,το βάλσαμο του Περού, τολουταίο βάλσαμο (κοντά στο Περού, αλλά λίγο πιο γλυκό και φρέσκο). Έχουν ένα απαλό τόνο, ενώ την ίδια στιγμή έχουν έντονο χαρακτήρα.Αυτά θα καθορίσουν τα λουλούδένια αρωματα να διαρκούν περισσότερο, και χάρη στις ιδιότητές τους, όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες, παράγουν τις ημι-Ανατολίκες ή τις florientals συνθεσεις (σε συνδυασμό με το πλούσιο φυτικό αποστάγματα)

Τα Ρητινώδη βαλσάμικο συστατικά περιλαμβάνουν opoponax, λιβάνι / olibanum, μύρο , σημύδα πίσσα, Elemi και Styrax. Τα υλικά αυτά είναι βαθύτερα, με μια παρατεταμένη αύρα που προσθέτει πρωτοτυπία και προβολή σε μια σύνθεση. Δεδομένου ότι τα ίδια προέρχονται από το φλοιό των δέντρων, με τη μορφή ρητίνης crystalised "δάκρυα", μπορούν να ενωθούν πολύ καλά με τα ξυλώδη αρώματα.

περισσότερα...

ΜΟΣΧΟΣ,ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΑΝΙMALIC

Ο όρος "animalic" αναφέρεται και στις πρώτες ύλες του άρωματος αλλά και σε "φανταστικές" σημειώσεις (που προέρχεται από τη σύνθεση στο εργαστήριο) που άμεσα θυμίζουν τη μυρωδιά των ζώων-είτε αληθινά, ή περισσότερο μεταφορικά,όπου αναφέρεται στα ζωώδη ένστικτα & mdash μας ?.

Στην αρωματοποιία, οι σημειώσεις ζώων κατά παράδοση αποδίδονται στο μόσχο του ελάφιου, στο καστόριο, στο αμπέρι και στο ζήβεθο από τις γάτες, αλλά σήμερα, οι ηθικές ανησυχίες για την ευζωία των ζώων αυτών », έχουν καταστήσει άνευ αντικειμένου τη χρήση τους και η αντικατάστασή τους με συνθετικές παραλλαγές έχει αποφανθεί. (Μόνο του αμπεριού είναι από τη φύση της, χωρίς σκληρότητα,που είναι φυσικό αποβλήτο από το ίδιο το σπέρμα φάλαινας στον ωκεανό, αλλά είναι ένα πολύ σπάνιο και ακριβό συστατικό για πιο εμπορική χρήση, έτσι τα συνθετικά επαναλαμβάνουν το άρωμά του και πλέον είναι η συνήθης πρακτική).

Ο Μόσχος έχει συνθετηθεί στο εργαστήριο σε εκατοντάδες παραλλαγές, με αποτέλεσμα ελαφρώς διαφορετικά προφίλ για κάθε οσμή (Galaxolide, Habanolide, αιθυλο Brassylate, αλλυλο αμύλιο γλυκολικό κλπ).Οι σημειώσεις Κεχριμπάρι

είναι διαφορετικές από του αμπεριού στο ότι η πρώτη είναι μείγμα ρητινών που παράγουν ένα ζεστό, υπόγλυκο και πολύ φρουτώδες άρωμα (συχνότερα της "Oriental" οικογένειας), ενώ η δεύτερη είναι μάλλον αλμυρή, ελαφρά μοιαζει με οσμή του δέρματος, βαθιά νότα, χωρίς μεγάλη γλυκύτητα σ 'αυτή.

Σε μερικές περιπτώσεις ζώων που χρησιμοποιούνται για έμμεσα animalic σημειώσεις-με απολύτως καμία βλάβη προς το εν λόγω ζώο-είναι το hyrax (τa απολιθωμένa περιττώματα του οποίου χρησιμοποιούνται),το κατσικίσιο βάμμα μαλλιού, ψημμένα κοχύλια και μελισσοκέρι από μελισσοσμήνη. Ορισμένα φυτά, όπως η Αγγελική και οι σπόροι Ambrette, παράγουν επίσης animalic-μυρωδιά παρόμοια με τις ενώσεις που αναπαράγουν το μόσχο.

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, τα είδη αρωματοποιίας κάνουν χρήση "φανταστικών σημειώσεων« η οποία αποδίδεται με τη δημιουργική ανάμιξη των διαφόρων συστατικών ή την ενιαία συνθετική ανασύσταση, που υπενθυμίζουν την ατμόσφαιρα ορισμένων αρωμάτων με αναφορές σε ζώα, όπως το γάλα, το χαβιάρι, αστερίες, λάχανο, μπέικον, μπάρμπεκιου , δέρμα ή σουέτ δέρμα.

περισσότερα...

ΠΟΤΑ

Τα Αρώματα αναπαράγουν συχνά το άρωμα των δημοφιλέστερων ποτών σε κάποιο μέρος του τύπου τους, από το εορταστικό άφρισμα της σαμπάνιας έως και την καραμελωμένη γεύση της Coca-Cola, και τις τροπικές απολαύσεις της Pina Colada ή ακόμα και την απαλότητα ενός γευστικού καφέ καπουτσίνο. Αυτές οι αναπαραστάσεις κατέστην δυνατές από: *

την αξιοποίηση των συστατικών που αποτελούν μέρος της συνταγής για ένα συγκεκριμένο ποτό (της Coca Cola, για παράδειγμα, την οποία παρουσιάζουν ευφάνταστα τα συστατικά :χυμός λάιμ, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλας, νερολί, πορτοκάλι, κόλιανδρος και το μοσχοκάρυδο )

* ο συσχετισμός ορισμένων πρώτων υλών με μυρωδιές που γνωρίζουμε από τα ποτά (όπως η μυρωδιά σαν του κρασιού,αναπαράγεται από την εσάνς ορισμένων ειδών τριαντάφυλλου, ή το τζιν-έχει παρόμοιο άρωμα με τα μούρα άρκευθου, επειδή ο άρκευθος στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για να αρωματίσει το τζιν , κλπ.)

* τα συνθετικά μόρια που έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι σημειώσεις από τα Ποτά

στα αρώματα παρέχουν ένα πλούσιο, ορεκτικό αποτέλεσμα, συχνά σε συνδυασμό με φρουτώδη-φλόραλ αρώματα ή μίγματα "gourmand" και αρωματικές ουσίες που δελεάζουν τους κάλυκες της γεύσης καθώς και τα ρουθούνια μας.

περισσότερα...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ,ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Στην ομάδα αυτή θα τοποθετήσουμε περιγραφικές σημειώσεις όπως πούδρας, γήινες, και κάποιες ασυνήθιστες μυρωδιές που θα μπορούσαν να βρεθούν σε αρωματικές συνθέσεις.

Advertisement